شکار تنگ صیاد شدن در دلم آرزوست
معرفی کامل تنگ صیاد چهارمحال و بختیاری | از هر جای ایران که بخواهید یک بهشت بی نظیر و خوش آب و هوا را ببینید با گذراندن چند ساعت میتوانید خود را به استان چهارمحال و بختیاری برسانید، استانی که در این فصل هر گوشهاش دیدنیهای خاص خود را دارد و با آب و هوایی خنک و دلپذیر تابستانی به یاد ماندنی را در ذهن شما به ثبت میرساند.
پارک ملی تنگ صیاد
یکی از دیدنی های اطراف شهرکرد که مرکز استان چهارمحال و بختیاری میباشد زیستگاه جانداران گوناگون است که به آن پارک ملی تنگ صیاد گفته می شود .
اگرچه تنها درصد بسیار اندکی از مساحت استان شامل این تنگه می شود، ولیکن خاص بودن منطقه، موجب شده تا به یکی از بهترین مناطق حفاظتی سازمان محیط زیست تبدیل شود و همچنین یکی از مناطق مهم گردشگری در شهرکرد به شمار آید.
دره های زیبای پاچفت و بستان شیر
پارک ملی تنگه صیاد شهرکرد دارای دره های زیبایی مانند پاچفت و بستان شیر نیز می باشد که گردشگران می توانند پس از ورود به این منطقه ساعاتی را از طبیعت زیبا و آب و هوای مطبوع و دلپذیر آن لذت ببرند.
این پارک ملی گونههای مختلف گیاهی و جانوری اعم از بز کوهی و کل و پلنگ و قوچ و میش و … را در خود جای داده است و یکی از مناطق حفاظت شده ایران است.
تنگ صیاد بافت کوهستانی و مرتفعی دارد و قله جیلون و تعداد زیادی تپهماهور از نقاط شاخص منطقه هستند.
این تنگه به دلیل داشتن درههای متعدد، امکان اتراق و شبمانی نیز دارد ولی بهتر است تجهیزات مناسب کمپ بههمراه داشته باشید.
شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید در سال ۱۳۴۹ شکار و تیراندازی در این منطقه را ممنوع اعلام کرد و در سال ۱۳۵۲ با تصویب شورای عالی محیط زیست این منطقه به عنوان منطقه ی حفاظت شده اعلام شد.
منطقه ی حفاظت شده و پارک ملی تنگ صیاد
در سال ۱۳۷۴ بخشی از آن که در حدود ۴ هکتار می باشد به پارک ملی تنگ صیاد تبدیل شد و تنگ صیاد را به دو بخش منطقه ی حفاظت شده و پارک ملی تقسیم کرد. مساحت این منطقه در حدود ۲۷ هزار هکتار است که در حدود ۲۶۱۰۰ هکتار آن منطقه ی حفاظت شده و ۵۴۰۰ آن پارک ملی است.
بر اساس نتایج بدست آمده توسط اقلیم نماها، این منطقه در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار گرفته و با توجه به تقسیم بندی های انجام شده دارای آب و هوای نیمه مرطوب و معتدل با زمستان های سرد است.
در مجموع تنگ صیاد گزینه خوبی برای گردشگری است اما نه برای شکار و شکارچیان.
همچنین این منطقه محیط مناسبی برای اجرای فعالیت های آموزشی، مطالعه و پژوهش بوده و معمولا گردشگران می توانند از جاذبه های آن استفاده کنند.