یارمه پلو
یارمه پلو یکی از غذاهای محلی لنگرود
مواد لازم برای یارمه پلو :
ماش: ۱ پیمانه کوچک
پیاز: ۱ عدد بزرگ
گندم خیس شده: ۱ پیمانه کوچک
برنج: ۲ پیمانه
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک و فلفل و زرد چوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
روش اول: مقدار کمی روغن را در تابه میریزیم پیازهای خرد شده را به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم پیازها سبک شود. در یک قابلمه مقدار ۱/۵۰ لیتر آب میریزیم سپس گندم و ماش را به قابلمه اضافه میکنیم مقدار کمی زردچوبه را آب و پیازهای در حال سرخ شده اضافه میکنیم همین که پیازها تفت دیدن آن را به گندم و ماش میافزاییم در قابلمه را میبندیم و صبر میکنیم تا ماش و گندم پخته شود قبل این که آب مواد کامل به خوش برود برنج را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم که کته دم بکشد سپس غذا را در یک ظرف مناسب بکشید.
روش دوم: در این روش میتوانید پس از پخته شدن گندم و ماش به همراه پیاز داغ لا به لای پلوی آبکش شده بریزید.
نکته:
روش اول طبخ این غذا سنتی تر و سالمتر است.
در صورت تمایل میتوانید این غذا را به همراه مرغ پخته شد سرو نمایید.
بهتر است ماش را ۴۸ ساعت قبل در آب خیس کنید چند بار آب آنرا عوض کنید و اجازه دهید ماشها جوانه بزند این کار باعث میشود میزان مواد مغذی ماش بهتر جذب بدن شود.
در صورتی که به جای گندم از جو و یا جوی دوسر استفاده میکنید زمان پخت آن طولانیتر میشود.
منبع : سیری در ایران