کوئی کاکا
کوئی کاکا یکی از شیرینیهای محلی در استان گیلان
در استان گیلان شهر تنوع غذایی و شیرینی در ایران همانند دیگر شهرهای ایران شیرینی های مخصوص به خود را دارد .کوئی کاکا یکی از شیرینیهای محلی در استان گیلان است. مواد این شیرینی را آرد برنج نرم، کدو حلوایی پخته شده، مغز گردوی چرخ کرده، شیر یا آب، تخم مرغ، گلاب، مغز هل کوبیده، دارچین، زعفران، جوش شیرین و نمک تشکیل میدهد.گیلان از نظر تنوع غذاهای محلی نخستین استان ایران است. ۱۷۰ غذای محلی در گیلان پخت میشود. میرزاقاسمی، ترش تره، باقلاقاتوق، ماهی فویج، فسنجان، اناربیج، کولی غورابیج، سیر قلیه، گل در چمن و کال کباب از مهمترین غذهای محلی گیلان است.
به عقیده کارشناسان آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان، آمادگی پرورش انواع خوراکیهای طبیعی شامل: صیفیجات، میوهها، حبوبات و غیره علت اصلی متنوع بودن غذاهای محلی گیلان است. مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده ۶ غذای محلی است که در نوبت ثبت ملی است. یکی از عوامل اصلی بالابودن سن امید به زندگی در گیلان مصرف ماهی است. در سال ۱۳۹۲ سن امید به زندگی در گیلان ۷۵ سال بوده که سه سال بیشتر از میانگین کشوری است.
مواد لازم :
آرد برنج یک پیمانه
کدوحلوایی پخته شده یک پیمانه
مغز گردو، چرخ شده یکچهارم پیمانه
تخممرغ یک تا ۲ عدد
شکر یکدوم پیمانه
گلاب ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
پودر هل یک قاشق چایخوری
پودر دارچین یک قاشق چایخوری
نمک یک قاشق چایخوری
جوششیرین یکدوم قاشق چایخوری
آب یا شیر به اندازهای که مایه شل شود
روش تهیه:
۱ – کدوحلوایی را پوست گرفته، بخارپز کنید، سپس با قاشق آن را له کنید.
۲ – آرد برنج نرم، مغزگردوی چرخشده، کدوی پخته شده، شکر، گلاب، هل و دارچین و نمک و زعفران را با هم مخلوط کنید.
۳ – تخممرغها را همراه با جوششیرین بزنید و به مواد اضافه کنید.
۴ – از آب یا شیر به مواد اضافه کنید تا مایه شلی به غلظت مایه کوکو درست شود. آن را یکی، دو ساعت بگذارید تا بماند.
۵ – از مایه، درون تابه ریخته مثل کوکو به دفعات سرخ کنید، سپس آن را در ظرف دردار بریزید تا خشک نشود.
منبع : سیری در ایران