کرفس پلو
یکی از غذاهای محلی، خوشمزه و پرخاصیت کرفس پلو
کرفس پلو یکی از غذاهای محلی، خوشمزه و پرخاصیت است، که معمولا بعد از خورش کرفس از محبوبیت زیادی در بین غذاهایی که با کرفس تهیه میشوند برخوردار است.خواص کرفس به اندازه ای زیاد است که نظیر آن گزارش نشده است. دست اندرکاران طب سنتی و آنهایی که به قلیایی و اسیدی بودن بدن باور دارند معتقدند که کرفس میتواند از قلیایی یا اسیدی بودن محیط داخلی بدن جلوگیری نماید. در طب سنتی، بسیاری از ممالک دنیا از کرفس و آب کرفس و تخم کرفس برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها استفاده می کردند، زیرا املاح و ویتامین ها و فیتوکمیکال های موجود در آن از نظر کمیت و کیفیت به صورتی تنظیم گردیده که نظیر آن را نمیتوان در غذای دیگر مشاهده نمود.
برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه کرفس منبع ویتامینهایB6,B2,B1 ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیوم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروریست. هورمونهای گیاهی موجود در گیاه کرفس به همراه روغن های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می دهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین ها کرفس را به معجونی تبدیل می نمایند که در حقیقت می تواند داروی هردردی باشد.
مواد لازم : (برای ۴ تا ۶ نفر)
برنج ۴ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
پودر لیــمو امانی ۱ قاشق مرباخوری
کره ۵۰ گرم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
کرفس پاک کرده ۴۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز رنده شده ۱ عدد
سیر له شده ۲ حبه
نمک و فلــفل به میزان لازم
دستور پخت :
گوشت چرخ کرده با پیاز رنده شده که آب آن گرفته شده است به همراه سیر له شده کاملا با هم مخلوط کنید و از آنها کوفته ریزه تهیه کنید. کوفته ریزهها را درون تابهای با کره تفت دهید تا رنگ آنها عوض شود. سپس کوفته ریزه را درآورده و ساقه کرفس خورد شده را نیز کمی تفت دهید تا نرم شود و رب گوجه فرنگی را به کرفس اضافه کنید و خوب هم بزنید. کوفته ریزهها را به سایر مواد بیافزایید و به همراه یک لیوان آب جوش اجازه بدهید کاملا بپزند. بعد از پخت آنها و غلیظ شدن سس، ادویه ها را بیافزایید. (پودر لیمو عمانی و زعفران را هم در این مرحله هم در لابلای برنج میتوانید اضافه کنید.)
برنجی که از قبل خیس کردهاید را پخته و آبکش نمایید. حال در ضمن دم کردن برنج از مواد گوشت و کرفس لابلای برنج ریخته و برنج را دم کنید. در این مرحله نیز میتوانید کمی زعفران دم کرده روی برنج بریزید. نوش جان
نکات :
بجای تهیه گوشت کوفته ریزه میتوانید از گوشت مرغ یا گوساله پخته و ریش شده نیز استفاده کنید.
زیره طعم بسیار دلچسبی به این غذا میدهد، می توانید در هنگام دم کردن برنج از پودر زیره سبز در لابلای مواد بریزید.
این پلو را میتوانید به دو صورت دمی و کته تهیه کنید و البته در تهیه کرفس پلو از برگ خورد شده کرفس نیز گاهی استفاده میشود.
منابع: مجله تصویری فرهنگ غذا