غذاهای محلی ایران

قیمه کدو

قیمه یکی از غذاهای مورد علاقه ما ایرانیها

از غذاهای مورد علاقه ما ایرانیها قیمه می باشد که انواع مختلفی دارد هر شهر و دیاری قیمه را به سبک خود درست می کند و هر نوع از قیمه لذت خاص خودش را دارد . در این مطلب می خواهیم شما را با طرز تهیه قیمه کدو که کمتر مورد توجه قرار گرفته آشنا سازیم تا تنوعی باشد در پخت قیمه .

مواد لازم :

لیمو عمانی ۵ عدد
مغز ران گوسفند یا گوساله۵۰۰ گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن)به مقدار لازم
پیاز (نگینی خردشده)۲ عدد
زردچوبه (پودرشده)۱ قاشق چای‌خوری
لپه ۱۰۰ گرم
استاک گوساله ۷ پیمانه
زعفران ۱ قاشق سوپ‌خوری
رب گوجه‌فرنگی۶۰ گرم
زنجبیل (پودرشده)یک دوم قاشق چای‌خوری
چوب دارچین۲ تکه
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده)به مقدار لازم
کدو سبز (بدون‌پوست، حلقه‌ای خرد و سرخ‌شده)۴ عدد
گل محمدی (پودرشده)۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه :

۱- روی لیموعمانیها را با چنگال سوراخ کنید و آنها را در قابلمه ای حاوی ۲ پیمانه آب بریزید و بهمدت ۱۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. پس از این مدت، قابلمه را از روی حرارت بردارید، اجازه دهید لیموعمانیها به مدت ۲ ساعت، در همان آب بمانند سپس هنگام مصرف، آنها را از آب خارج کنید؛
۲. گوشت را به اصطلاح سفید کنید (در قابلمه ای حاوی آبِ جوش، گوشت را بیاندازید تا به مدت ۵ دقیقه سفید شود). پس از این مدت، گوشت را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود سپس گوشت را به صورت قیمه ای برش بزنید؛
۳. در قابلمه ای حاوی روغنِ داغ، روی حرارت ملایم، پیاز را تفت دهید تا طلایی رنگ شود سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید و تفت دهید. گوشت را به قابلمه بیافزایید و تفت دهید (قورمه کردن) تا آبِ آن کاملاً کشیده شود؛
۴. آب روی لپه خیس شده را خالی کنید و آن را به قابلمه حاوی گوشت بیافزایید و کمی تفت دهید سپس استاک را به آن بیافزایید، حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید. پس از آن، زعفران را به قابلمه اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا خورش به مدت ۳ ساعت بپزد؛
۵. در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، رب گوج هفرنگی را تفت دهید تا خوشرنگ شود سپس آن را در ۳۰ دقیقه آخر پختِ خورش، به همراه لیموعمانی، زنجبیل، چوب دارچین، مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش بیافزایید؛
۶. در ۲۰ دقیقه آخر پختِ خورش، کدوسبز را به خورش اضافه کنید. پس از پخت، چوب دارچین را از خورش خارج کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید سپس گل محمدی را به آن اضافه کنید. خورش را در ظرف موردنظر بریزید و به همراه چلو سرو کنید.

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا