غذاهای محلی ایران

دیماج یا دگماژ قزوین

دیماج یا دگماژ نوعی عصرانهٔ سنتی قزوین 

دُیْماج یا دُگْماژ، که به‌اشتباه دوْکْماژ هم گفته می‌شود، نوعی عصرانهٔ سنتی قزوین مخصوص فصول گرم است. این خوراکی از مخلوط نمودن تکه‌های نان، پنیر، سبزی، پیاز داغ، و گردو و زرد چوبه درست می‌شود.

نوع اصلی دگماژ قزوین که متداول‌تر است از مخلوط تکه‌های خرد شده نان لواش و سبزی خردشده، پنیر سنتی، پیاز داغ و گردو تهیه می‌شود.

یکی از چیزهای بسیار مهم در طعم دیماج پنیر کوزه ای یا پنیر کهنه هست. پنیر محلی رو که خیلی چرب هست رنده میکنند و روی پارچه پهن میکنند که آب آن گرفته شود بعد داخل کوزه سفالی پر میکنند و کامل فشرده میکنند . کوزه را زیر خاک دفن میکننئ و گاهی روی خاک آب میپاشند .

حداقل چهل روز زمان لازم است تا پنیر کوزه ای آماده مصرف بشود.دیماج نوعی عصرانه سنتی است که در استان قزوین در فصول گرم طبخ می شود.

این خوراکی از مخلوط نمودن تکه‌ های نان، پنیر، خیار، گردو، پیاز داغ و زرد چوبه درست می‌شود. نوع اصلی دیماج که متداول تر است از مخلوط تکه های خرد شده نان لواش قزوینی (خشک) و سبزی خرد شده پنیر کهنه گردو و پیاز داغ تهیه می شود و طرز تهیه آن به شرح زیر می باشد:

نان لواش قزوینی ماده اصلی این خوراکی می باشد (که به صورت خشک شده نگهداری می شود) را خرد کرده و سپس کمی به آن آب می پاشیم (البته از نان لواش معمولی که خشک شده باشد نیز می توان استفاده نمود).

سبزی مورد استفاده در این خوراکی همان سبزی خوردن می باشد که بعد از خرد کردن به همراه پیاز داغ و گردو و پنیر کهنه به نان اضافه می کنیم و تمام مواد را با هم مخلوط میکنیم. برای خوردن نیز میتوان از دو راه استفاده کرد: لقمه کردن با دست و لقمه کردن با استکان کمر باریک (مثل لقمه کردن پشمک یزدی ها).

دیماج یا دگماژ قزوین

طرز تهیه:

ابتدا نان را به تکه کوچک خرد کنید. سپس کمی آب در آن بریزید تا مرطوب شود.پیاز را از قبل خرد کرده و تفت دهید. سپس به نان اضافه نمایید.سبزی خردن و گردو را خرد کرده، با هم مخلوط کنید. گردو را زیاد خرد نکنید طوری که هنگام سرو زیر دندان بیاید.سپس تمام مواد را با هم مخلوط کنید.

روی مواد را با پارچه بپوشانید و بگذارید مواد حدود ۱ تا ۲ ساعت استراحت کند. سپس به کمک دست آن را ورز دهید و به صورت گلوله بیضی شکل درآورید.
این عصرانه همراه با هندوانه در روزهای گرم تابستان واقعا عالی می شود.

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا