غذاهای محلی ایران

خورش سیر انار

خورش سیر انار از غذاهای محلی مازندرانی

از غذاهای محلی مازندرانی می توان به خورش سیر انار اشاره کرد . این خورش جذاب از ترکیب دانه های انار با عطر و طعم خوش سیر تهیه میشود. البته در کنار آن ادویه ها و طعم دهنده های مختلفی به این غذا مزه می دهد .

مانند خورش ناردون و خورش انار این خورش نیز با مرغ ، ماهی و یا گوشت سرو می شود . به این صورت که شما مرغ و گوشت رو جدا تفت می دهید و بعد با این خورش می پزید تا طعم سیر و انار را بگیرد . یا اینکه کلا جدا پخته شود و فقط در کنار هم سرو شود .

البته که این خورش با اردک بسیار خوشمزه تر می باشد اگر با هیچ گوشتی هم نخواستید می توانید روی آن تخم مرغی شکسته و با برنج میل کنید .

مواد لازم برای خورش سیر انار

دانه انار ۱ پیمانه
سیر ۳ حبه
پیاز ۱ عدد
گردو ۲ عدد
شکر به میزان لازم
نمک و زردچوبه به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن
سرو سیر انار با اردک

طرز تهیه سیر انار

یک تابه بردارید و آن را روی حرارت بگذارید. داخل تابه روغن بریزید تا داغ شود. پیازها را به شکل خلالی خرد کنید. سپس در تابه بریزید. خوب بهم بزنید تا سرخ شده و سبک شوند.

در این مرحله از تهیه خورشت سیر و انار مازندرانی باید حبه های سیر را به صورت خلالی برش بزنید. به پیازها اضافه کنید و با هم تفت دهید. کمی بعد دانه های انار را در تابه بریزید.مغز گردوهای خرد شده را به تابه اضافه کنید.

سپس کمی زردچوبه به همراه ادویه های دلخواه در تابه بریزید و با هم تفت دهید. حالا باید اجازه دهید دانه های انار نرم شوند. نیازی به اضافه کردن آب نیست چون انار آب می اندازد.

وقتی دانه های انار نرم شد مطابق با ذائقه خودتان و ترشی انارها شکر و نمک اضافه کنید. حالا خورشت سیر انار مازندران شما آماده است. آن را به همراه پلو سرو کنید. نوش جان.

نکات تهیه خورش سیر انار

– اگر دوست دارید خورشت شما طعم و غلظت بیشتری داشته باشد می توانید حدودا یک چهارم پیمانه رب انار به آن اضافه کنید. انتخاب نوع ترش یا ملس بودن رب انار به ذائقه خودتان بستگی دارد. می توانید با افزایش دادن میزان شکر طعم این خورش را باب میل خودتان تنظیم کنید. در صورتی که رب انار شما غلظت و طعم کمی دارد می توانید میزان رب انار را تا یک دوم پیمانه افزایش دهید.

– برای تهیه خورش سیر انار با مرغ (یا اردک) باید ابتدا مرغ را جداگانه و بدون افزودنی با روغن تفت دهید. سپس خورش سیر و انار را تهیه کنید و وقتی در حال جوش است مرغ را به آن اضافه کنید تا با هم بپزند. برای پخت کامل خورش حدود یک ساعت زمان و حرارت ملایم نیاز است.

– در تهیه این خورش با ماهی باید ماهی را به صورت جداگانه با مواد دلخواه مثل نمک، فلفل، پیاز، آب لیمو و … طعم دار کنید. سپس با روغن تفت دهید و در کنار خورشت سیر و انار دون مازندران میل کنید.

– در صورتی که حین پخت خورش آب انار خشک شد و دانه های انار نرم نشده بود باید مقداری آب به خورش اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا خوب مواد با هم بپزند. وقتی انار ها نرم شدند خورش آماده است.

– اگر دوست دارید طعم سیر این خورش شمالی زیاد باشد می توانید کمی پودر سیر به آن اضافه کنید.

– در صورت تمایل می توانید گردو را از مواد این خورش حذف کنید.

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا