غذاهای محلی ایران
خرما پلو
طرز تهیه خرما پلو اهوازی لذیذ
خرما پلو یک غذای خوشمزه و شیرین است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد. این غذا را میتوانید با گوشت یا مرغ و یا حتی فقط با خرما تهیه کنید.
خرما پلو یک غذای خوشمزه و مقوی مخصوص اهواز است. این غذای سرشار از مواد مغذی و ویتامین در ماه مبارک رمضان بسیار مورد استقبال قرار میگیرد.
پس شما هم دست به کار شوید و این غذا را درست کنید تا از خواص خرما و سایر مواد مغذی آن بی بهره نمانید.
در ادامه این مقاله طرز تهیه خرما پلو غذای مخصوص اهواز را خواهید خواند.
طرز تهیه خرما پلو
طرز تهیه خرما پلو
مواد لازم (برای ۳ نفر) | |
خرما | ۱ لیوان |
شیر | ۲ لیوان |
برنج | ۱ لیوان |
کشمش | ۱/۲ استکان |
کره اب کرده | ۱ استکان |
زعفران | ۱/۲ قاشق چای خوری |
گوشت چرخکرده | ۲۵۰ گرم |
نمک | به مقدار لازم |
زمان لازم برای آماده شدن خرماپلو ۲ ساعت
دستور تهیه خرما پلوی اهوازی
- ابتدا هسته و پوست خرماها را بگیرید و آنها را همراه با کره در تابه سرخ کنید تا براق شوند.
- برنجی که قبلا خیس خورده را بشویید، آن را همراه با شیر، نمک و زعفران مخلوط کنید و روی شعله متوسط بگذارید تا برنج بپزد و آماده دم کردن شود.
- وقتی آب برنج تمام شد و آماده دم کردن شد، کشمشهای شسته شده را به آن اضافه کنید و در قابلمه را همراه با دمی بگذارید تا برنج خوب دم بکشد.
- در یک ظرف جدا گوشت چرخکرده را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و خوب آن را ورز دهید.
- گوشتها را در تابه سرخ کنید.
- یک ربع آخر مانده به دم کشیدن برنج گوشتها و خرماهای سرخ شده را روی برنج بریزید و صبر کنید تا برنج خوب دم بکشد.
- پس از یک ربع خرماپلو شما آماده سرو است.
نکات تکمیلی برای پخت خرماپلو
- توجه کنید برای این غذا از خرماهای سفت و بزرگ استفاده کنید.
- میتوانید گوشت چرخکرده این غذا را حذف کنید و به جای آن گردو بریزید. اگر مایل به اضافه کردن گردو بودید آن را از شب قبل در آب خیس کنید تا نرم شود.
- اگر وقت و حوصله دارید میتوانید گوشت چرخکرده را به شکل و اندازه خرما در بیاورید و آن را بین خرما قرار دهید؛ سپس خرماها را روی برنج بگذارید.
- میتوانید هنگام دم کردن برنج کمی دارچین نیز روی آن بپاشید.
- خرما پلو را به دلیل طبع گرمی که دارد میتوانید با ماست و خیار یا ترشی نوش جان کنید.
- میتوانید گوشت چرخکرده را حذف کنید و به جای آن در کنار پلو کمی ماهیچه آب پز سرو کنید.
منبع : مجله ستاره