غذاهای محلی ایران

ته چین گوجه فرنگی

ته چین گوجه فرنگی یکی از انواع خوشمزه ته چین

ته چین از غذا‌هایی هست که در مهمانی‌ها طرفداران زیادی دارد و تهیه آن هم کار بسیار سختی نیست. بله واقعیت این است که ته چین از آسان‌ترین غذاهایی می باشد که می‌توانید برای مهمانی‌ها ترتیب داد. واقعا هم وقت گیر نیست و به سادگی می‌توانید به همه کارهایتان برسید. مهم این است که قلق‌های ته چین را بدانید و اندازه‌ها را بلد باشید تا یک ته چین عالی مجلسی درست کنید و همه کیف کنند.

گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی است که می‌توانند واقعاً برای سلامتی مفید باشند. یکی از مفیدترین ویژگی‌های گوجه فرنگی این است که به کاهش ریسک بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. مطالعات نشان داده زنانی که در هفته، ۷ تا ۱۰ وعده گوجه فرنگی می‌خوردند، ۳۰ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی بودند.

این میوه دارای مواد مغذی چون نیاسین، اسیدفولیک و ویتامین B6 است که همگی از ریسک بیماری‌های قلبی کم می‌کنند.یکی دیگر از فواید شگفت انگیز گوجه فرنگی برای سلامتی این است که می‌تواند بخش مهمی از رژیم غذایی فرد دیابتی را تشکیل بدهد، چون می‌تواند قند خون را کنترل کند. این میوه حاوی کربوهیدرات بسیار کمی است اما منبع خوبی از کروم است که قند خون را تنظیم می‌کند.

مواد لازم:

برنج ۷۵۰ گرم (۵ پیمانه)
کره ۶۰ گرم
سینه مرغ خلالی خرد کرده ۵۰۰ گرم
قرص عصاره مرغ ۱ عدد
ادویه کاری ۱ قاشق چایخوری
قارچ ورقه‌ای خرد کرده ۴۰۰ گرم
ماست چکیده ۲۰۰ گرم
زعفران حلکرده ۴ قاشق سوپخوری
روغن مایع ۱۵۰ میلی‌لیتر (حدود دوسوم پیمانه)
نمک و فلفل به میزان لازم
زرده‌ی تخم‌مرغ ۴ عدد
فیله گوجه‌فرنگی رنده کرده ۷-۸ عدد

طرز تهیه ته چین گوجه فرنگی:

۱- برنج را در قابلمه حاوی آب و نمک بپزید و آبکشی کنید. نیمی از کره را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آن‌گاه سینه مرغ، قرص عصاره مرغ و ادویه‌کاری را بیفزائید و تفت دهید تا مرغ، طلائی‌رنگ شود.
۲- حالا قارچ را بیفزائید و حرارت را زیاد کنید تا قارچ نرم شود. سپس تابه را از روی حرارت بردارید. اکنون ماست، زعفران، روغن، نمک، فلفل و زرده تخم مرغ‌ها را در کاسه مناسبی بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا مایه صاف و یکدستی حاصل شود.
۳- آن‌گاه برنج پخته را به این مخلوط بیفزائید و هم بزنید. اینک کف ظرف نسوز را با کره چرب کنید و یک‌چهارم از مخلوط برنج را در آن بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
۴- حالا قدری از مایه مرغ و قارچ روی برنج بریزید و رویش را با اندکی از مخلوط برنج بپوشانید. سپس روی آن گوجه‌فرنگی بدهید و به همین ترتیب لایه‌های برنج، مرغ و قارچ و گوجه‌فرنگی را تکرار کنید. به گونه‌ای که آخرین لایه‌ی ته‌چین، گوجه‌فرنگی باشد.
۵- حالا باقیمانده کره را خرد کنید و روی ته‌چین بچینید. اکنون روی ظرف را با فویل بپوشانید و چند جایش را سوراخ کنید تا بخار ته‌چین خارج شود. اینک ته‌چین را به مدت تقریبی یک‌ونیم ساعت در فر گرم کرده با دمای ۱۸۰درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد و طلائی رنگ شود.

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا