غذای های محلی و ملل

بریانی سنتی اصفهان

از جمله غذاهای معروف نصف جهان بریانی است. با این مطلب همراه باشید تا با درست کردن بریانی, خاطره خوش سفر به این دیار را تازه کنید…

مواد لازم

گوشت گوسفند بدون استخوان ۲۰۰ گرم
دنبه ۵۰ گرم

نعنا تازه به مقدار لازم
پیاز خرد شده ۱ عد د

زردچوبه ۱/۲قاشق چایخوری
دارچین ۱ قاشق غذاخوری

نمک وفلفل به مقدار لازم
خلال پسته،خلال بادام به مقدار لازم

نان سنگک
زعفران حل شده ۱ قاشق مرباخوری

دستور تهیه

گوشت و دنبه را با ۱ لیتر آب و پیاز خرد شده و زردچوبه می پزیم پس از نرم شدن گوشت به آن نمک اضافه می کنیم.

گوشت و دنبه را با هم چرخ می کنیم و آب گوشت باقیمانده را کنار می گذاریم.

به گوشت چرخ کرده، فلفل و زعفران و نعنای تازه اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم و دوباره چرخ می کنیم.

کفگیر مخصوص بریانی را روی شعله گاز می گذاریم تا داغ شود کمی از چربی آب گوشت را کف آن می ریزیم سپس کف کفگیر را پودر دارچین و خلال بادام و خلال پسته می پاشیم و گوشت چرخ شده را توی کفگیر پهن می کنیم و کفگیر را روی حرارت می گیریم تا کف بریانی طلایی شود.

نان سنگک را کف سینی پهن می کنیم و آب گوشت را روی نان سنگک می ریزیم و بریانی را روی آن بر می گردانیم.

اطراف بریانی را معمولآ با ریحان، جعفری و پیاز تزئین می کنند. بریانی را با دوغ تازه نوش جان کنید.

پیشنهاد:

در صورت تمایل، آب‌گوشت را زمان کمتری روی حرارت قرار دهید و از آب باقیمانده برای آبگوشت بریانی استفاده کنید. در این صورت مقداری نان خشک در آبگوشت خرد کنید، به طوری که نان خمیر نشود. سپس مقداری کشک روی آن بریزید.

در اصفهان، کنار بریانی جگر سفید پخته و چرخ شده قرار می‌دهند و ظرف بریانی را با کاسه‌ آبگوشت، کشک، نان سنگک، ریحان و یک پارچ دوغ سر سفره می‌گذارند.

جایگزین:

در صورت نبودن کفگیر می‌توانید از ماهی‌تابه‌ی کوچک تفلون استفاده کنید.

 پیشنهاد ما:

اگر به اصفهان سفر کردید و خواستید تجربه چشیدن طعم اصیل و لذیذ این غذا را امتحان کنید حتما به بریانی حاج‌محمود شفاعت با ۱۰۰ سال پیشینه در میدان امام علی (ع)، بازار انقلاب جنب حمام شیخ بهایی و  چهار شعبه بریانی اعظم که به ترتیب، شعبه ۱ در دروازه دولت، ابتدای خیابان چهار باغ عباسی، شعبه ۲ خیابان مسجد سید، جنب ادراه پست، شعبه ۳ خیابان کمال اسماعیل، جنب پمپ بنزین و شعبه ۴ در خیابان چهار باغ بالا، چهار راه نظر، جنب پمپ بنزین قرار گرفته‌اند، سر بزنید.

مجله اینترنتی گردشگری سپاهان (کوله)

یاسمن کفایی

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا