اخبار

استادیوم اولین بازی ایران در جام ملت های آسیا ۲۰۱۹

ورزشگاه محمد بن زاید یکی از استادیوم‌های لوکس امارات است که میزبان بازی تیم‌های ایران و یمن هم خواهد بود.

حتی آن‌هایی که خیلی فوتبال‌دوست نیستند، بازی‌های بین‌المللی را با اشتیاق دنبال می‌کنند. اکنون هم توجه همه به جام ملت‌های آسیا جلب شده که در امارات برگزار می‌شود.

تیم ملی ایران اولین بازی خود را  در ۱۷ دی ۱۳۹۷ مقابل یمن و در ورزشگاه «محمد بن زاید» (Mohammed Bin Zayed) انجام می‌دهد.

تماشای مسابقه در ورزشگاه محمد بن زاید خیلی هیجان‌انگیز است، چرا که فاصله‌ اولین ردیف تماشاچی‌ها تا خط زمین به چهار متر هم نمی‌رسد.

پرسپولیسی‌ها قبلا در این استادیوم با الهلال و الجزیره بازی کرده‌اند و استقلالی‌ها با العین. تراکتورسازی و سپاهان هم تجربه‌‌ی بازی در این ورزشگاه را دارند.

اطلاعات کلیدی

باشگاه: الجزیره

سال تاسیس: ۱۹۷۹ میلادی

گنجایش: ۴۲۰۵۶ صندلی

تاریخچه و توضیح ورزشگاه

ورزشگاه محمد بن زاید  یکی از مدرن‌ترین استادیوم‌های شهر ابوظبی است که در سال ۱۹۸۰ با نام ورزشگاه الجزیره و با ظرفیت ۱۵ هزار نفر کارش را آغاز کرد. در سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ آن‌را بازسازی کردند و پس از بازسازی نامش به محمد بن زاید تغییر کرد.

طراحی این استادیوم به‌ترتیبی است که همه بتوانند از فاصله‌ خیلی نزدیک بازی را تماشا کنند و تجربه‌ای شبیه به ورزشگاه‌های انگلیس داشته باشند.

اینجا در مقایسه با ورزشگاه‌های امارات و دیگر کشورها، امکانات مدرن و طراحی جالب‌توجهی دارد. سکوها و جایگاه‌های محمد بن زاید مجهز به سیستم تهویه مطبوع هستند. میزان تابش نور به زمین مسابقه ۲ هزار لوکس گزارش شده است.

این ورزشگاه شاهد بازی‌های مهم و تاریخی در سطح تیم‌های ملی بوده است. جام جهانی جوانان یا زیر ۲۰ سال ۲۰۰۳ در اینجا برگزار شد. همچنین، میزبان سه بازی از جام باشگاه‌های فوتبال جهان در سال  ۲۰۰۹ و بازی‌های جام باشگاه‌های فوتبال جهان ۲۰۱۰ در کنار ورزشگاه زاید اسپورت سیتی بوده است. به همین دلیل به آن ورزشگاه افتخار هم می‌گویند.

ورودی وی‌آی‌پی، سالن سخنرانی، ۳ رختکن، باشگاه بدن‌سازی و اتاق‌های اداری در طبقه هم‌کف ورزشگاه الجزیره قرار دارند.

طبقه‌ی اول شامل ۳۲ اتاق خواب برای تیم‌های مختلف است که در کمپ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در طبقه‌ دوم، ۴ رختکن برای بازیکنان، ۲ رختکن برای داروان و اتاق تست دوپینگ است. سالن وی‌آی‌پی هم در طبقه‌ سوم واقع شده که بیشتر از ۱۰۰ نفر ظرفیت دارد.

گزارش‌گران بازی‌ها به طبقه‌ چهارم می‌روند که مرکز رسانه و اتاق نظارت در آن قرار گرفته و بعد از بازسازی ظرفیت این سالن به ۲۰۰ نفر رسیده است.

دسترسی به ورزشگاه

ورزشگاه محمد بن زاید در ابوظبی، بین خیابان‌های سلطان بن زاید اول و خیابان شیخ رشید بن سعید واقع شده است. از«ایستگاه اتوبوس ابوظبی» (Abu Dhabi Bus Station) تا استادیوم با تاکسی حدود ۴ دقیقه راه است و کرایه‌ی آن۲ تا ۴ دلار می‌شود. با خط اتوبوس ۰۳۴ می‌توانید با هزینه‌ی ۱ دلار، ۱۲ دقیقه‌ای به ورزشگاه برسید.

استادیوم تا فرودگاه بین‌المللی ابوظبی حدود نیم ساعت رانندگی فاصله دارد. از اینجا تا ورزشگاه «زاید اسپورت سیتی» (zayed sport city) که افتتاحیه بازی‌های آسیایی در آن انجام می‌شود، یک ربع با ماشین راه است. بین دو ورزشگاه سرویس رفت‌وبرگشت برقرار است.

کافه، رستوران‌ و هتل‌ های نزدیک ورزشگاه زاید اسپورت سیتی

هتل‌های نزدیک ورزشگاه محمد بن زاید قیمت‌ها و امکانات متفاوتی دارند که باتوجه به بودجه‌ سفرتان یکی را انتخاب می‌کنید. اگر با تور بازی‌های آسیایی ۲۰۱۹ سفر می‌کنید، بررسی کنید قرار است در کدام هتل اقامت کنید.

از «الجزیره کلاب هتل» (Al Jazira Club Hotel) که بوتیک هتلی ۲ ستاره است، تا استادیوم ۶ دقیقه پیاده‌روی فاصله دارید. یکی از هتل‌های خوب ابوظبی «پیرل روتانا کپیتال سنتر» (Pearl Rotana Capital Centre) است که امتیاز خوبی از مسافران گرفته و حدود یک ربع با ماشین تا ورزشگاه فاصله دارد.

نزدیک ورزشگاه غذاخوری زیاد است، به‌خصوص که بعد از هیجان مسابقه ایران و یمن، حتما حوصله‌ی کمی پیاده‌روی دارید. «نوگ برگر» (Noog Burger)، «رستوران شب‌‌ اصفهان» (Isfahan night Resturant) و«بنجارونگ» (Benjarong) نزدیک استادیوم محمد بن زاید قرار گرفته‌‌اند.

مجله اینترنتی گردشگری سپاهان (کوله)

مهتاب خسروشاهی

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا