کباب قفقازی
کباب قفقازی یک نوع کباب ایرانی
کباب قفقازی یک نوع کباب ایرانی بسیار خوشمزه است.کَباب یکی از معروفترین و محبوبترین غذاهای مورد علاقه مردم خاورمیانه، بهخصوص ایران و قفقاز است. در تهیه و پخت بیشتر کبابها از گوشت قرمز بریده یا چرخ شده بره، گوسفند، گاو و یا گوساله استفاده میشود. همچنین در مراحل تهیه اکثر کبابها از پیاز و ادویهجات استفاده زیادی میشود.و حتی گاه از سبزیجات تازه یا سبزیجات خشک معطر استفاده می شود. نوعی از آنچه در ایران با نام کباب چنجه نامیده میشود نیز در کشورهای غربی با نام شیشکباب شناخته شده و معروف است. همچنین آنچه در ایران با نام کباب کوبیده معروف است در قفقاز به نام کلی کباب یا در برخی نقاط به نام لولهکباب شناخته میشود.چربی فراوری نشدهای که در هنگام طبخ غذا از بافتهای پرچربی یا استخوانهای گوسفند یا گاو و نیز در هنگام کباب کردن از گوشت خارج میشود به «اشک کباب» معروف است.
از معروفترین انواع کبابهای ایرانی میتوان کنجه لاری،دنده کباب، کباب بناب، کباب چنجه، کباب ترش، کباب کوبیده، کباب برگ، کباب سلطانی، کباب دوش، جوجه کباب، جوجه کباب دورنگ، کباب چوبی، کباب ترخونی، کباب حسینی، جوجه کباب بوقلمون، کباب شیشلیک، کباب بختیاری و… را نام برد.
مواد لازم :
راسته یا فیله پاک کرده گوساله
۲۵۰ گرم
سینه مرغ بدون استخوان
۲۵۰ گرم
ماست یا خامه
۳ قاشق سوپخوری
روغن زیتون
۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
فلفل دلمه ای زرد یا قرمز ۲ عدد
پیاز ریز(مخصوص ترشی) تعدادی
طرز تهیه :
راسته و سینه را به قطعات مکعبی به طول ۴ سانتی متر و عرض ۲ سانتی متر برش دهید . در یک کاسه ماست , روغن زیتون و فلفل را با هم مخلوط کنید . تکه های مرغ و راسته را به مدت ۳ الی ۴ ساعت در این سس بخوابانید . بعد از مدت زمان گفته شده , داخل هر سیخ به ترتیب یک تکه راسته , یک تکه سینه, فلفل دلمه ای و پیاز زده تا سیخ ها پر شوند . آنگاه سیخ ها را روی کباب پز گذاشته حدود ۷ الی ۸ دقیقه حرارت برای پختن کبابها کافی است (سبزیجات باید کمی نرم شوند) در حین پخت به کبابها نمک بزنید .
منبع : سیری در ایران