غذاهای محلی ایران

فسنجان میگو

فسنجان میگو، یک غذای خوشمزه برای دوستداران میگو

فسنجان میگو، یک غذای خوشمزه برای دوستداران میگو است. فسنجان یکی از خوشمزه ترین غذاهای ما ایرانیان است که برخی با مرغ وبرخی هم با گوشت قلقلی درست می کنند. با ما همراه شوید تا با دستور تهیه فسنجان با میگو شما را آشنا کنیم.میگو از جمله غذاهای دریایی و حاوی میزان پایینی از کالری و چربی به خصوص چربی اشباع است. ۸۵ گرم میگو طبخ شده حاوی ۱۰۰ کالری و ۱.۴ گرم چربی است. همچنین در این میزان میگو حدود ۲۰ گرم پروتئین وجود دارد که بخش قابل توجهی از میزان کالری موجود در آن را تشکیل می‌دهد.

از جمله دیگر مواد مغذی موجود در میگو می‌توان به آهن، سلنیم، ید، ویتامین B3، روی و منیزیم اشاره کرد. این مواد مغذی فوائد مختلفی برای سلامتی دارند که افزایش سطح انرژی، کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت غده تیروئید و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن از جمله آن‌هاست.

هرچند این غذای دریایی علاوه بر خواص و فوائدی که دارد در عین حال ممکن است سلامت فرد را نیز به خطر اندازد. به طور مثال افرادی که به این گونه ماده غذایی آلرژی دارند باید در مصرف آن دقت داشته باشند. همچنین این احتمال نیز وجود دارد که میگوهای پرورشی به دلیل زیاده‌روی در مصرف آنتی‌بیوتیک و دیگر مواد شیمیایی مسمومیت‌زا باشند.

یکی دیگر از فوائد مصرف غذاهای دریایی، تاثیر سودمند آن‌ها بر سلامت قلب است، هرچند در مورد این منابع غذایی نگرانی‌هایی در مورد احتمال جذب جیوه با مصرف آنها وجود دارد. با این حال کارشناسان تغذیه معتقدند که میگو از جمله خوراکی‌های دریایی است که حاوی میزان جیوه پایینی است.

طبق اعلام برخی از کارشناسان، مصرف سرانه میگو در ایران تقریباً ۱۰ تا ۲۰ گرم در سال است و بیشترین مصرف‌کنندگان هم تهرانی‌ها هستند. البته در سال‌های اخیر، مصرف فرآورده‌های دریایی افزایش قابل‌ملاحظه‌ای داشته اما هنوز هم از مقدار استاندارد توصیه شده کمتر است و هنوز هم در مقایسه با مصرف جهانی در سطوح حداقل قرار داریم.

مواد مورد نیاز برای فسنجان میگو :

میگو ۲۵۰ گرم
جعفری و گشنیز خرد شده ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد
گردو ۱۵۰ گرم
رب انار ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
شکر در صورت دلخواه
دارچین و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا پیاز را خرد کنید و در روغن کمی تفت دهید تا سبک شود.
میگو پاک شده و شسته را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید و زردچوبه و فلفل سیاه و دارچین را به آن بیفزایید.
سپس جعفری و گشنیز خرد شده را با میگوها تفت دهید تا عطر خوبی به میگو دهد.
سپس گردوهای آسیاب شده را در قابلمه ای جداگانه حدود ۱۰ دقیقه حرارت دهید تا به روغن بیفتد و به مخلوط میگو و سبزی اضافه کنید.
رب انار را نیز در این مرحله بیفزایید و یک لیوان آب سرد را به خورشت بیفزائید.
میگو نیازی به پختن زیاد ندارد بنابراین همین که آب آن کمی جمع شد کافی است.
در این فاصله می توانید یک یا دو حبه یخ به آن بیفزائید تا حسابی به روغن بیفتد.
استفاده از آب سرد نیز به همین منظور است.
طعم این غذا باید ملس باشد.
چون شباهت زیادی با قلیه میگو دارد،باید ملس شود که تفاوت آن را احساس کنید.
اگر رب انار ترش استفاده می کنید، حتما کمی شکر به آن بیفزائید.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا