غذای ایرانی/ سمبل فرهنگ ایرانی سایت سپاهان
غذای ایرانی/ سمبل فرهنگ ایرانی سایت سپاهان
غذای ایرانی/ سمبل فرهنگ ایرانی سایت سپاهان
انسان شناسان عادات غذایی را به عنوان کلیتی پیچیده از فعالیت آشپزی ، تمایل، تنفر، اگاهی جمعی، اعتقادات و موهومات وابسته به تولید و تهیه و مصرف غذا و در یک کلام یک مفهوم فرهنگی بزرگ می نگرند. غذا برای هر جامعه ای تعریف شده است و هیچ گروهی تحت شرایط گرسنگی شدید هم از همه مواد به عنوان غذا استفاده نمی کنند حال به دلایل مذهبی، موهومات، حوادث تاریخی، رژیم غذایی و …
کشور ایران نیز با توجه به تبارهای قومیتی و فرهنگی آنان دارای طیف وسیعی از غذا می باشد که می تواند به عنوان یک جاذبه فرهنگی برای گردشگران از آن استفاده کرد. منظورمان از جاذبه غذایی فقط خوردن غذا نیست بلکه از مراحل اولیه و ابتدایی آن ، خرید مواد اولیه، پخت و پز، چیدمان و سرو غذا و در انتها خوردن آن را شامل شود. در همین راستا دو بانوی خوش ذوق ایرانی، شیرین طحانان ومتین لشکری، از این فرصت استفاده کرده و علاوه بر ایجاد درآمد برای خود باعث آشنایی گردشگران با فرهنگ غذایی ایران شده اند.
برنامه آنها به این صورت است که گردشگر پس از دادن مبلغی وارد این پروژه می شود و همراه با مسئولان این برنامه وارد بازارهای ایران شده و ضمن خرید مواد اولیه برای غذای مورد نظر با انواع سبزیجات، ترشیجات، شیرینیجات ایرانی آشنا می شود سپس وارد آشپزخانه شده و با توجه به آموزشی که به آنها داده می شود شروع به درست کردن غذای ایرانی میکنند و لذت و هیجان آشپزی ایرانی را با تمام وجود درک می کنند. بعد از پخت غذا نحوه ی سرو کردن آن را آموزش میبینند و آخرین مرحله خوردن دسپخت خود آنها است. البته این کار سختی های زیادی از جمله تسلط کامل به زبان انگلیسی، مهارت مدیریتی ،آشنایی با فرهنگ هر کشور و …. نیز دارد.
این برنامه ضمن کارآفرینی و ایجاد اشتغال، باعث ارز آوری، شناخت فرهنگ غذایی ایران به کشور های دیگر، احساس صمیمیت بین گردشگران و جامعه میزبان و حفظ آداب غذای ایرانی و مهمتر از همه تغییر در نگرش بدی که برخی جوامع نسبت به ایران به دلیل تبلیغات منفی وجود آمده ایجاد کرده است
نویسنده : فهیمه عبدی نیا