دانستنی های گردشگری

سفری سالم با تغذیه ای سالم

تغذیه در سفر

یکی از مواردی که برای گردشگران و علاقمندان به سفر بسیار اهمیت دارد داشتن سفری همراه با سلامتی و نشاط است . کوچکترین علائم بیماری در سفر باعث گذاشتن خاطره ای بد از آن سفر در ذهن گردشگر می شود.بنابراین یکی از راههای داشتن سفری سالم رعایت اصول تغذیه ای سالم می باشد .راه ها و نکات ارزشمندی وجود دارند که منجر می شوند تا در سفر از تغذیه ای سالم بهره مند شویم.

بسیاری از ما در طول سفر به جهت عدم رعایت رژیم غذایی متعادل و نیز نا آگاهی از بسیاری روش ها به منزله ی داشتن تغذیه ای مناسب، دچار افزایش وزن شده و یا اینکه بعضا جهت آماده سازی غذای بین راهی و نیز نگهداری غذاها در طول سفر دچار مشکل می شویم.

انتخاب صحیح نوع غذاهای بین راهی و چگونگی نگهداری آن ها و نیز استفاده از تمامی گروه های مواد غذایی در طول سفر و داشتن تغذیه ای متنوع و نیز داشتن اعتدال در مصرف برخی از انواع غذاها و …. از جمله مواردی هستند که در طی سفر باید بدان ها توجه نمود.

بسیاری از افراد در طی سفر به جهت علل هایی نظیر بهره مندی از ساعات مفرح و خوش گذرانی در همجواری خانواده و دوستان، میزبانی اقوام و آشنایان، تنوع غذایی در هتل ها، علاقه مندی به غذاهای سنتیِ مناطقی که به آن سفر نموده اند و ….، عادات صحیح غذایی خود را رعایت نمی کنند لذا آگاهی از برخی راهکارها جهت برخورداری از تغذیه ای سالم در طول سفر ضروری می نماید. از نکات ارزشمند در این خصوص می توان به موارد زیر اشاره نمود:

برنامه ریزی مناسب قبل از سفر به منزله ی بهره مندی از غذای سالم در طول مسافرت :

در طول سفر بهتراست که غذاهایی که به همراه داریم سبک، زود هضم و نیز تازه باشند. اینگونه از پر خوری در طول سفر ممانعت به عمل می آید، و همچنین منجر نمی شود تا افراد با شکم پر همراه با وسیله ی نقلیه سفر نمایند.

کتلت، کوکو و تخم مرغ آب پز گزینه ای مناسبی جهت سفر به شمار می آیند. این موارد نیاز به برنامه ریزی از قبل تعیین شده ای جهت آماده سازی دارند. بسیاری از غذاها را می توان به صورت سرد نیز مصرف نمود.

مواردی نظیر ساندویچ ها جهت سفر های جاده ای مناسب هستند، و مواد غذایی آن ها مدت طولانی تری در سرد کن ها سالم باقی می مانند. تلاش کنید تا مواد غذایی آماده شده را در سرد کن قرار دهید، و همواره خیار، گوجه فرنگی، خیار شور و سبزی خوردن و همچنین مقداری آبِ مناسب آشامیدن و مصرف را در طی سفر به همراه داشته باشید.

برخورداری از تفریح و سرگرمی در طی سفر به منزله ی کاهش اشتها :

اگر بتوانیم در طی سفر ساعاتی را به تفریح و سرگرمی اختصاص دهیم، به طوری که بیشتر اوقات مان را در کنار طبیعت و مناظر به سر بریم، می توانیم از اشتهای کمتری در طی سفر برخوردار باشیم.

چرا که زمانی را که قصد داریم به خوردن بیشتر و وقت گذرانی در رستوران ها اختصاص دهیم، در طبیعت و با هیجان بیشتر صرف می نمائیم. افراد معمولا در طبیعت تلاش می کنند تا از وعده های کوچک غذایی بهره مند شوند و اینگونه از برپایی ضیافت می کاهند.

لذا در نهایت اشتهای خوردن غذاهایی با حجم بالا را ندارند. عموما گردشگران به جهت بهره مندی از هیجان بیشتری که از بودن در این مناطق تجربه می نمایند، اشتهای خود را کنترل نموده و عادات صحیح غذایی خود را حفظ می نمایند.

جهت خوردن غذاهای خوشمزه در سفر و نیز سوزاندن کالری دریافتی برنامه ریزی کنید :

با توجه به اینکه چشم پوشی از غذاهای خوشمزه، لذیذ و محلی ِ مناطقی که به آن سفر می نمائید، تقریبا برای بیشتر افراد غیر ممکن می باشد، و این غذاها معمولا از درصد چربی و بعضا شیرینی بالایی برخوردار هستند.

افراد می توانند یک روز را در طی سفر به خوردن غذاهای خوشمزه اختصاص دهند. بنابراین در طی روزهای بعد می توانید با رفتن به طبیعت و پیاده روی نمودن کالری های اضافی را بسوزانید و در مصرف غذاها در روزهای آتی نظارت بیشتری داشته باشید.

در صورت استفاده از غذاهای هتل و رستوران ها، سالم ترین غذاهای منو را انتخاب نمایید :

از آنجا که در تعطیلات فرصت زیادی جهت آشپزی وجود ندارد، در اکثر مواقع می بایست از غذاهای رستوران و یا با اقامت در هتل از غذاهای هتل استفاده نمود. لذا انتخاب غذا و نیز سس سالم نظیر سس خردل ( در زمانی که از فست فود ها استفاده می نمایید.) می توانند انتخاب مناسب تری باشند.

همچنین سعی کنید در کنار غذا، یک سالاد سبزیجات سفارش داده و نیز از سس کمتری برای خوردن آن استفاده نمایید. خوردن غذاهای دریایی و گیاهی می توانند مناسب تر باشد.

همچنین خوردن پیش غذا نیز روشی تاثیر گذار برای خوردن حجم کمتری از غذا می باشد. از توصیه های دیگر آن است که می توانید در رستوران از گارسون بخواهید تا در برگه ی سفارش تان ذکر نماید که حجم کمتری از غذا را در ظرف شما قرار دهند.

مصرف آب آشامیدنی را در طی سفر در اولویت قرار دهید :

نوشیدن آب آشامیدنی سالم در طول سفر بسیار واجب می باشد. همیشه تلاش کنید در طول سفر به اندازه ی کافی از آب آشامیدنی استفاده نمایید. چرا که جا به جایی و سفر و نیز قرار گرفتن در محیط های باز و نیز ماندن طولانی در زیر نور خورشید می تواند منجر به کم آبی بدن شما شود.

بنابراین می بایست در ماشین، کوله پشتی و اتاق هتل یا محل اقامت تان بطری آب آشامیدنی قرار دهید، و همیشه همراه خودتان داشته باشید.

خوردن چند وعده میوه و سبزیجات در طول روز :

در مسافرت ها سعی کنید در طول روز چندین وعده از میوه و سبزیجات استفاده نمائید. میوه را معمولا قبل از وعده ی اصلی غذا و سبزیجات را هم، همراه با غذا و به صورت سالاد به عنوان پیش غذا مصرف نمائید.

خوردن میوه و سبزیجات سالم در طی سفر منجر می شود تا فیبر کافی به بدن رسیده و نیز عملکرد گوارش نیز بهبود یابد. اینگونه با تامین انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن و همچنین تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماری های احتمالی مقاوم تر عمل می نمائیم.

از زیاد گرسنه ماندن بپرهیزید :

در طول مسافرت خوردن میان وعده را جدی گرفته و از گرسنه ماندن پرهیز نمایید. از آنجایی که در زمان گرسنگی تمایل به خوردن غذاهای چرب و سنگین بیشتر می شود، تلاش نمایید تا قبل از سیری کامل از غذا دست بکشید.

در طی سفر از مواد غذایی مطمئن استفاده نمائید :

استفاده از مواد غذایی نا آشنا و محلی نظیر پنیر، ماست، خامه، کره، دل و جگر که احتمال آلودگی آنها بسیار زیاد می باشد و مصرف آن می تواند منجر به انتقال انواع بیماری های عفونی و انگلی نظیر اسهال و دیگر مشکلات گوارشی گردد، به صورت جدی خود داری نمایید.

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا