خورش ته بیران
خورش ته بیران غذای محلی گیلانی
مواد اصلی آن از مرغ، سیبزمینی، گوجه فرنگی و بادمجان تشکیل شده است.این غذا بسیار سالم است و به خاطر وجود بادمجان و گوجهفرنگی سرشار از ویتامین میباشد. با ما همراه باشید تا دستور پخت خورش ته بیران را با هم مرور کنیم.
مواد لازم برای تهیه خورش ته بیران:
مرغ: ۶ تکه کوچک
سبزی (چوچاق، جعفری، نعنا): ۲۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
سیر: ۴ حبه
گوجهفرنگی: ۵ عدد متوسط
سیبزمینی: ۴ عدد متوسط
بادمجان: ۴ عدد بزرگ
رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
آبغوره: نصف استکان
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
روغن: به میزان دلخواه
نمک: به میزان دلخواه
دستور تهیه خورش ته بیران
۱. ابتدا پیازها را پوست کنید و به صورت خلالی خرد کنید. سیرها را خرد کنید و با پیازها درون یک ظرف مناسب ریخته و با زردچوبه تفت دهید. وقتی پیازها به رنگ طلایی درآمدند نوبت افزودن تکههای مرغ است. مرغها را بشویید و صبر کنید تا خشک شوند. بهتر است اینکار را از قبل انجام دهید تا در وقت صرفه جویی شود. بعد از آن تکههای مرغ را به ظرف سیر و پیاز اضافه کرده و هم بزنید. اجازه دهید چند دقیقهای گوشتها تفت بخورند.
. سبزیها را ضدعفونی کنید و خوب بشویید. سپس آنها را خرد کنید. بعد از اینکه گوشتها به همراه سیر و پیاز تفت خوردند، سبزی را نیز به قابلمه اضافه کنید. چند دقیقهای محتویات قابلمه را تفت دهید و سپس ۳ لیوان آب داخل قابلمه بریزید. حرارت شعله را ملایم کنید و اجازه دهید محتویات قابلمه به مدت ۳۵ دقیقه با یکدیگر بپزند.
۳. در مدتی که مواد داخل قابلمه در حال پخته شدن هستند، داخل تابه مقداری روغن بریزید و بادمجانها را پس از اینکه از وسط نصف کردید، با حرارت ملایم سرخ کنید. همچنین سیب زمینیها را نیز بصورت خلالی خرد کنید و در تابه جداگانهای با حرارت متوسط سرخ کنید.
۴. پس از اینکه ۳۵ دقیقه زمان لازم برای پخت مرغ سپری شد، رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا رنگ آن اندکی تغییر کند. تفت دادن رب را طولانی نکنید، زیرا ممکن است رب بسوزد. حدود ۱ یا ۲ دقیقه برای این کار کافیست. پس از تفت دادن رب، آن را به همراه گوجه فرنگیهایی که پوست گرفتهاید به غذا اضافه کنید. سپس آبغوره و نمک را نیز بیفزایید. طعم این خورش باید متمایل به ترشی باشد؛ بنابراین اگر احساس میکنید که ترشی خورش کم است، مقداری آبغوره و نمک به آن اضافه کنید. در پایان سیب زمینی و بادمجانها را نیز به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه دیگر تمام مواد با هم بپزند. اکنون خورش گیلانی خوشمزه شما آماده است و میتوانید برای سرو آن را به ظرف مناسبی انتقال دهید.
نکات:
۱. برای سرخ شدن بهتر سیب زمینیها میتوانید از سرخ کن استفاده کنید.
۲. برای بهتر پخته شدن بادمجانها بهتر است پیش از سرخ کردن آنها را نصف کرده و در وسط هر تکه نیز برشی ایجاد کنید.
۳. اگر به سبزیهای گفته شده دسترسی ندارید میتوانید از سبزیهالی معطری که تهیه آن برایتان مقدور است استفاده کنید.
منبع : سیری در ایران