آش آلو قرمز
آش آلو قرمز یک غذای خوشمزه و پرخاصیت
آلو دارای خواص درمانی چون ضد یبوست ، برطرف کننده تب ، صفرا ، خشکی مزاج و غلظت خون است. این میوه کم و بیش در مناطق مختلف پرورش می یابد که دارای انواع مختلفی مثل : آلو بخارا ، آلو زرد ، آلو سیاه ، آلوچه و … می باشد و در تهیه غذاهای مختلفی مثل : مرغ ، کوفته ، خورشت به ، خورشت سیب ، خورشت اسفناج و فسنجان بکار می رود.
پژوهشگران معتقدند از آلو مىتوان به عنوان ضدعفونىکننده غذا استفاده کرد. آلوى خشک خواص ضد میکروبى دارد که مىتواند خطر آلودگى گوشت را کم کند. افزودن آلو یا عصاره آن به گوشت قیمه شده، به میزان قابل توجهى از رشد میکروب ها جلوگیرى مىکند.
هر چند ادویه نیز مىتواند نقش مشابهى ایفا کند، اما عصاره آلو طعم اندکى دارد و به همین دلیل طعم اصلى غذا را تغییر نمىدهد. افزودن ۳ درصد عصاره آلو، بیش از ۹۰ درصد مانع از رشد میکروب ها مىشود. آلو به دلیل کمک به مرطوب ماندن گوشت، کیفیت گوشتى را که دوباره گرم مىشود، بهبود مىبخشد.
مواد لازم :
سبزی آش یک کیلوگرم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
آلو قرمز ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط چهار عدد
لوبیا قرمز و عدس و بلغور گندم و برنج هر کدام یک پیمانه
نعنا خشک دو قاشق سوپخوری
نمک، فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه :
دو عدد از پیازها را پس از خرد کردن داخل قابلمهای به همراه روغن تفت میدهیم. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم. نمک و فلفل زده و در ظرف را گذاشته تا گوشت بپزد. سپس داخل تابهای دو عدد پیاز باقی مانده را خلال کرده و به همراه مقداری روغن تفت میدهیم تا طلایی شود.پس از طلایی شدن نعنا خشک را افزوده و دو دقیقه دیگر هم تفت میدهیم.
مقداری از پیاز داغ و نعنا را برای تزیین کنار میگذاریم. لوبیا را که از ۲۴ ساعت قبل خیس کردهایم به همراه سه لیوان آب جوش به گوشت اضافه میکنیم. پس از نیم پز شدن لوبیا، عدس و بلغور را که از یک ساعت قبل خیساندهایم به آن افزوده و صبر میکنیم تا حبوبات نیمپز شود. بعد برنج را افزوده تا به همراه بقیه حبوبات بپزد. سبزی آش را داخل قابلمه ریخته و پس از پنج دقیقه آلوها را میافزاییم و حرارت را کم میکنیم تا آش جا بیفتد. در آخر آش را در ظرف مورد نظر ریخته و با نعنا و پیاز داغ تزیین میکنیم.
این آش در فصل سرما میتواند یکی از خوشمزهترین آشها باشد به شرطی که تا آلو قرمز در بازار هست آن را تهیه، هستهاش را جدا و در فریزر نگهداری کنید و در فصل سرد سال از آن استفاده نمایید.
منبع : سیری در ایران