مراکش سرزمین فرهنگها و زیبایی / توصیه های نوروزی گردشگری
مراکش سرزمین فرهنگها و زیبایی / توصیه های نوروزی گردشگری
مراکش سرزمین فرهنگها و زیبایی / توصیه های نوروزی گردشگری
مراکش کشوری است در شمال غربی آفریقا که ساحلی طولانی با اقیانوس اطلس دارد که از شمال به جبلالطارق و دریای مدیترانه میرسد. پایتخت مراکش شهر رباط است. اکثر مردم مراکش مسلماناند و به زبان عربی سخن میگویند. واحد پول مراکش نیز درهم است. مراکش در فرایند تاریخی خود همواره از فرهنگی نسبتاً غنی و متنوع برخوردار بوده و هر نقطه آن نیز ضمن وابستگی به این میراث فرهنگی، ویژگیهای خاص خود را دارا بوده است.
نام مراکش از نام پایتخت کهن آن یعنی شهر مراکش که امروزه بهواسطه برگزاری جشنواره فیلم مراکش شهرت دارد و جزو مناطق تحت حمایت سازمان یونسکو به ثبت رسیده، برگرفتهشده که واژهای بربر به معنای ” سرزمین خدا ” است. مراکش نزدیکترین کشور آفریقایی به اروپا است که بهوسیله تنگه جبل الطارق از آن جدا میگردد و فاصله میان مراکش و اسپانیا تنها ۱۵ کیلومتر است.
به دلیل ساحلی بودن بهطورکلی مراکش دارای آب و هوایی معتدل و بارانی است.
کازابلانکا از مهمترین بندرهای مراکش است و یکی از شهرهای بسیار زیبا و دیدنی مراکش محسوب میشود. مسجد حسن دوم که گنجایش ۸۰۰۰۰ نمازگزار را دارد در این شهر قرار دارد. دوسوم این مسجد بر روی آب قرار دارد!
آثار عمده تاریخی این کشور که عبارتاند از مساجد، آرامگاههای سلاطین و کاخها در سه شهر تاریخی فاس، مکناس و شهر مراکش واقع هستند. البته در شهرهای کازابلانکا و رباط و طنجه نیز آثار تاریخی و سیاحتی بسیاری وجود دارد.
اما اگر قصد سفر به مراکش رادارید، یکی از مقاصدی که باید حتماً در لیست دیدنیهای شما باشد، شهر شفشاون است. شفشاون یا شاون شهری تاریخی و زیباست که بر کرانه ساحل مدیترانه و در جنوب تنگه جبلالطارق واقعشده و سالانه پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر دنیا است.
این شهر شهرت خود را مدیون رنگآمیزی آبی خانهها و ساختمانهایش میباشد. این شهر ۶۰۰ ساله دیدنیهای زیادی را در خود جایداده که عمیقترین غار آفریقا جزو یکی از جاذبههای گردشگری آن است. در شاون بیش از صد هتل برای پذیرایی از گردشگران وجود دارد.
شفشاون مکانی زیبا، آرام و ساده برای کشف کردن است. یهودیان اروپایی که در طول دهه ۱۹۳۰ در این روستا زندگی کردند، آن را به رنگ آبی درآوردهاند. اگر دلیل این کار را از آنها بپرسید، با دو جواب مواجه میشوید. برخی در پاسخ میگویند که رنگ آبی شیوهای برای دور کردن پشهها است و برخی دیگر آن را نمادی از بهشت میدانند.
این روستا اکنون به ” مروارید آبی” شهرت یافته است و سنت در این مکان هیچگاه فراموش نمیشود، به همین دلیل هرساله رنگ تمام خانهها بازسازی میشود. گردشگران میتوانند با اتوبوس یا ماشین و تحمل ۶ ساعت زمان از کازابلانکا به این مکان سفر کنند.
دیوارهای آبی، آسمان آبی، پلکان آبی و گلدانهای آبی همه و همه ایجادشدهاند تا شمارا محصور خود کنند.
در خیابانهای شفشاون، فروشندهها و هنرمندان اجناس مختلفی ازجمله فرش و پتوهای دستبافت، قوری و سفالهای رنگارنگ میفروشند. بهترین قسمت اش این است که شما در این مکان اجناس باکیفیتتری را نسبت به شهرهای بزرگتر مانند مراکش پیدا میکنید.
هنگامیکه در کوچههای این شهر قدم میزنید، کیسههای حناهای رنگی را که در گوشهای چیده شدهاند، مشاهده میکنید. این رنگها برای تزیین دستوپا در مراسماتی مانند عروسی کاربرد دارند.
مراکش سرزمین فرهنگها و زیبایی / توصیه های نوروزی گردشگری
سوغاتیهای مراکش
این شهر یک مقصد خوب برای خرید کردن است زیرا در آنجا صنایعدستی بومی بسیاری برای فروش عرضه میشود.
اجناس چرمی: مراکش بهطور چشمگیری کالای چرمی تولید میکند. اما حواستان باشد که بعضی از بازارها پر از نمونههای بیکیفیت و تقلبی هستند.
روغن آرگان و محصولاتی که از آن گرفته میشود مثل: صابون و لوازم آرایشی.
تاگین: که ظرفهای سفالی کلاسیک مخصوص طبخ غذای مراکشی ساختهشده از خاک رس هستند. اگر قصد دارید وقتی به خانه برگشتید مراکش را به آشپزخانه خود ببرید تاگین بخرید. غذاهای آبدار و روغندار در آنها بهتر پخته میشوند.
بیراد: که قوریهای کلاسیک مراکشی محسوب میشوند
دجلاباه: چادرهای کلاسیک مراکشی با روبنده که اغلب دارای طرحهایی با بافت ظریف هستند و بعضی از آنها مناسب هوای گرم و بقیه طرحهایی که بافت ضخیمتری دارند مناسب هوای سرد میباشند.
قالی: قالیهای دستبافت بربری را میتوانید مستقیماً از استادکارانی که آنها را بافتهاند بخرید. اگر به روستاهای کوچک بروید میتوانید بافندهها را ببینید، کارشان را تماشا کنید و آنها با خوشحالی با چای از شما پذیرایی میکنند و کارهایشان را به شما نشان میدهند.
ادویه: خارج از شهرهای قدیمی میتوانید ادویه را ارزان و در شهرهای خشک و گرم باکیفیت عالی بخرید.
مراکش سرزمین فرهنگها و زیبایی / توصیه های نوروزی گردشگری
شکم گردی در مراکش
سبک و سیاق آشپزی در مراکش ترکیبی از آفریقا، خاورمیانه، هند، چین و مالزی است. البته در این میان کمی تأثیرپذیری از اسپانیا؛ پرتغال و فرانسه نیز مشهود است. در هر سرزمینی عقاید مذهبی هم بر شیوه غذا خوردن ساکنان تأثیر میگذارد. در مراکش استفاده از قاشق و چنگال مرسوم اما در مناطق روستایی خوردن غذا با دست بیشتر طرفدار دارد اما به یاد داشته باشید که آنها در خوردن غذا با “دست راست ” تأکید فراوان دارند.
غذاهای مراکشی با پرسهای زیاد و تنوعی برگرفته از تأثیرات عربی و مستعمرهای کشور، اغلب به بهترین غذاها در دنیا شهرت دارند. تقریباً هیچ غذایی بدون نان در مراکش خورده نمیشود و نان را خیلی دوست دارند.
با توجه به اینکه مراکشیها غذاهای محلی خود را در خانههایشان میخورند اکثر رستورانها غذاهای خارجی برای مراکشیها سرو میکنند. بهجز در شهرهای اصلی، مراکشیها معمولاً در رستورانها غذا نمیخورند بنابراین انتخاب غذا معمولاً به غذاهای بینالمللی مثل غذاهای چینی، هندی و فرانسوی محدود میشود. درنتیجه طعم اصلی غذاهای مراکشی را در رستورانها نمیتوان فهمید. یا باید مهمانخانههای مراکشی شوید یا غذاهای خیابانی را امتحان کنید.
مراکش سرزمین فرهنگها و زیبایی / توصیه های نوروزی گردشگری
نویسنده : عاطفه باغبانی / کارشناس گردشگری