گردو پلو شهرکرد
طرز تهیه گردو پلو شهرکرد
بسیار ساده است و وقت چندانی از شما نمیگیرد، اما نتیجهی زحمات شما برای پخت غذایی متفاوت بسیار چشمگیر است. شاید شما هم مانند ما از غذاهای معمول خستهاید و هوس غذایی متفاوت کردهاید. غذاهای محلی کشورمان گنجینهای است که هر گاه هوس غذای متفاوت به سرمان زد، میتوانیم سری به آن بزنیم. اگر شما هم عاشق گردو هستید، بد نیست به این غذای محلی شهرکرد گوشهچشمی داشته باشید. در اینجا ما دو طرز تهیه گردو پلو مجلسی را برایتان شرح دادهایم؛ یکی با گوشت و یکی با مرغ. بسته به میلتان میتوانید از هر یک از این روشها استفاده کنید. شک نکنید که نتیجهی کار بسیار لذتبخش خواهد بود.
اغلب ما وقتی صحبت از گردو در غذا میشود، ناخودآگاه به یاد شمال ایران و بهخصوص خطهی گیلان میافتیم. فراموش نکنید که گردو از سوغات شهرکرد است؛ پس عجیب نیست که در غذای محبوب شهرکرد هم گردو به کار رفته باشد. این غذای متفاوت میتواند سفرهای رنگین را برای شما مهیا کند و میهمانان شما پس از چشیدن مزهی این غذا، سرشار از لذت طعم آن، لب به تحسین باز کنند. در اینجا طرز ابتدا طرز تهیه گردو پلو با گوشت را برایتان شرح دادهایم و سپس به سراغ روش پخت آن با مرغ رفتهایم.
مواد لازم برای طرز تهیه گردو پلو بختیاری یا شهرکردی
برنج: ۳ پیمانه
گوشت گوسفندی: ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
مرغ تکهای (سینه یا ران): یک قطعه، ۲۵۰ گرم
مغز گردو: ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد، متوسط
زرشک: بهمقدار لازم
کره یا روغن: بهمقدار لازم
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران غلیظدمشده: بهمقدار لازم
فلفلسیاه: بهمقدار لازم
زردچوبه: بهمقدار لازم
نمک: بهمیزان دلخواه
هل: یک حبه
طرز تهیه گردو پلو شهرکرد با گوشت
گردوها را بهشکل درشت با دست خرد کنید. آنها را برای یک ساعت بخیسانید و سپس پوست روی آنها را جدا کنید.
گوشت را بهصورت قیمهای با بهشکل رشتههای باریک خرد کنید.
با فلفلسیاه و زعفران گوشت را مزهدار کنید.
یک عدد پیاز متوسط را بهصورت ریز خرد کنید و توی قابلمه بریزید؛ آن را کمی تفت دهید که آب آن بخار شود.
پس از بخارشدن آب، کمی روغن به آن اضافه کنید و سپس گوشت را بههمراه آن تفت دهید.
پس از اندکی که گوشتها سرخ شد، ۲ لیوان آب به آن اضافه کنید که کامل بپزد.
پیاز دیگر را در ظرفی جداگانه بهشکل ریز خرد کنید و سپس با زردچوبه و نمک تفت دهید.
گردوها را تفت دهید. بعد از کمی تفتدادن گردو، زرشک را به آن اضافه کنید.
گوشت را که بههمراه پیاز تفت داده شده به گردوها اضافه کنید و اندکی هل و زعفران به آن بیفزایید. پس از چند دقیقه میتوانید شعله را خاموش کنید.
برنج را آبکشی کنید و سپس مواد را بهصورت لایهلایه داخل برنج بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد.
شما میتوانید برنج را بهصورت جدا دم کنید و سپس آن را با زعفران و زرشک تزئین کنید.
طرز تهیه گردو پلو شهرکرد با مرغ
پیش از روش پخت چند غذای ساده با مرغ را آوردهایم. اصالت پخت گردو پلو با گوشت گوسفندی است، اما شما میتوانید این غذا را با گوشت مرغ هم تهیه کنید. طرز تهیه گردو پلو شهرکرد با مرغ تفاوتهای اندکی با روش قبلی دارد. طرز تهیه این غذا با مرغ از این قرار است:
مرغ را با پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه و زعفران سرخ کنید.
گردوها را خرد کنید و تفت دهید که اندکی نرم شود و سپس به آن پیاز را اضافه کنید و تفت دهید که پیازها هم رنگ طلایی پیدا کند.
همهی مواد را با هم مخلوط کنید و سپس رب انار را با اندکی آب به آن بیفزایید و اندکی تفت دهید.
بعد از یک دقیقه جوشیدن شعله را خاموش کنید.
برنج را آبکش کنید و مواد را بهصورت لایهلایه با برنج مخلوط کنید و بگذارید دم بکشد.
برای تزیین غذا، زرشک را با کمی شکر، نمک و اندکی آبلیمو تفت دهید و مقداری گردوی درشتخردشده با دست به آن اضافه کنید.
منبع: سیری در ایران