غذای های محلی و ملل

کیم چی

کیم چی؛ غذایی پراز سلامتی

 کیم چی یکی از سالم‌ترین غذاهای دنیا و یکی از اصلی‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای کره‌ای است. ابتدا کیم‌چی به‌تندی امروزی نبوده است. ما در این مقاله کیم چی سبزیجات را به شما آموزش می‌دهیم؛ اما انواع مختلفی از کیم چی وجود دارد. می‌توانید در این نوع کیم چی که با سبزیجات تهیه‌شده هر نوع سبزیجاتی را که دوست داشتید به آن اضافه کنید .هیچ محدودیتی در انتخاب سبزیجات وجود ندارد. کیم چی را با روش‌های متفاوتی تهیه می‌کنند؛ اما بهترین نوع آن کیم چی‌ای است که از سبزیجات مانند کاهو، خیار، تربچه، فلفل هندی، سیر، پیازچه، زنجبیل و سس ماهی تهیه‌شده باشد. به‌طورمعمول کیم چی را بعد از تخمیر مصرف می‌کنند؛ اما نوع تخمیرنشده آن نیز قابل استفاده است. کیم چی سرشار از ویتامین A، B و C است؛ اما بزرگ‌ترین فایده آن در قسمت تخمیر آن است. بعد از تخمیر یک باکتری سالم در غذا به وجود می‌آید که «لاکتوباسیلی»  از خانواده پروبیوتیک‌ها نامیده می‌شود. این باکتری در غذاهایی که تخمیر می‌شوند و همچنین در ماست نیز وجود دارد. این باکتری به هضم غذا کمک می‌کند و باعث می‌شود شما بعد از خوردن غذا دچار سوءهاضمه نشوید. گذشته از طعم و مزه فوق‌العاده کیم چی، این غذا به مردم کمک می‌کند تا سالم باشند؛ کیم چی سرشار از ویتامین است، به هضم غذا کمک و از سرطان پیشگیری می‌کند.

 دستور تهیه به روش سنتی:
پوجی کیم چی یکی از روش‌های سنتی برای تهیه کیم‌چی است. این روش بیشتر از دستورالعمل‌های دیگر زمان می‌برد تا آماده شود. شما باید قبل از پختن آن به مدت ۲۴ ساعت در یک شیشه در بسته بگذارید تا تخمیر شود.

مواد لازم برای تهیه کاهو کیم چی:
یک کاهو ژاپنی متوسط؛
۲/۱ فنجان نمک؛
چهار فنجان آب.
مواد لازم برای مایع داخل کاهو:
دو قاشق غذاخوری نمک؛
یک فنجان فلفل هندی خردشده مطمئن شوید که از نوع کره‌ای آن استفاده می‌کنید؛
۴/۱ فنجان سس ماهی؛
۴/۱ فنجان پودر برنج شیرین یا آرد؛
پنج تا شش عدد تربچه متوسط ژاپنی؛
سه پیازچه متوسط خردشده؛
یک ریشه زنجبیل  کوچک (پوست‌کنده  و خردشده).
اگر عاشق تندی هستید از سیر، فلفل تند و زنجبیل بیشتری استفاده کنید.

کاهو را در این مرحله نشویید؛ فقط آن را تمیز کنید. کاهو را خرد نکنید. از قسمت میانی، آن را به دو تکه برش دهید؛ سپس آن را با دست به دو قسمت تقسیم کنید. کاهو را به چهار قسمت برش دهید. ابتدا دو قطعه نصف شده را به دونیم و سپس آن‌ها را نیز از میان به دو قسمت تقسیم کنید. به یاد داشته باشید ۲/۱ کاهو را برای قسمت داخلی کیم چی نگه‌دارید. حالا یک کاسه برداشته و ۴/۱ فنجان نمک را با آب ترکیب کنید. کاهو را در آب و نمک گذاشته تا خیس بخورد؛ سپس آن را از کاسه آب و نمک دربیاورید. باقیمانده نمک را در لابه‌لای کاهو بپاشید. دقت کنید نمک را به طور مساوی بین برگ‌ها پخش کنید. بگذارید نمک و کاهو به مدت ۵/۲ ساعت بماند و زمانی که منتظر آن هستید، بهترین وقت برای تهیه مایع داخل کاهوست. پودر برنج یا آرد را در یک کاسه با آب ترکیب کنید و روی گاز بگذارید تا به جوش بیاید. زمانی که مایع پودر برنج جوشید زیر گاز را خاموش‌کنید و بگذارید تا سرد شود. آن را کنار بگذارید. حالا پیازچه‌های خردشده، فلفل هندی، زنجبیل و سیر رنده شده را در یک کاسه بزرگ باهم مخلوط‌کنید. حالا سس ماهی، یک قاشق غذاخوری نمک و پودر برنج مخلوط شده با آب را به آن اضافه
کنید.
نکته: دقت کنید؛ دو نوع فلفل هندی وجود دارد: یک نوع ورقه‌ای و نوع دیگر پودری است. از نوع ورقه‌ای آن برای کیم چی استفاده کنید. نوع پودری آن برای پاستای تند و … به‌کار می‌رود.

 زمانی که کاهوها آماده شد:
کاهوها را زیرآب بشویید. این کار را سه تا چهار بار تکرار کنید. مطمئن شوید که نمک‌ها به‌خوبی از لابه‌لای کاهوها پاک‌شده باشند. کاهوها را خشک کنید. در روش سنتی تهیه کیم چی کاهو را درسته استفاده می‌کنند. مایع آماده‌شده را روی کاهوها بریزید و باهم مخلوط‌کنید. کاهو پرشده را داخل شیشه بگذارید. باید فضای کافی برای تخمیر آن درنظر بگیرید؛ چراکه بعد از تخمیر ممکن است از سر شیشه بریزد. در شیشه را محکم ببندید تا هوا داخل آن نرود. اجازه دهید شیشه ۲۴ ساعت در یک اتاق با دمای معمولی (نه گرم و نه سرد) بماند و بعد آن را داخل یخچال بگذارید. جوان‌ها می‌توانند کیم چی آماده‌شده را قبل از تخمیر میل کنند. کیم چی را تا یک ماه می‌توانید در فریزر نگه‌داری کنید.

 نکته:
کیم چی را داخل یک شیشه بریزید. برای تخمیر شدن غذا، آن را داخل شیشه می‌گذاریم، نباید شیشه را پرکنید باید فضای کافی برای تخمیر کیم چی داخل شیشه وجود داشته باشد تا شیشه سرریز نشود. در شیشه را محکم ببندید و آن را به مدت ۲۴ ساعت داخل فریزر بگذارید. سس سویا (به انگلیسی: soy sauce یا soya sauce) یا به زبان ژاپنی شویو (shoyu) نوعی سس تیره‌رنگ است که از دانه‌های گیاه سویا تهیه می‌شود. این سس شورمزه بوده و در آشپزی کشورهای خاور دور همچون چین و ژاپن کاربرد فراوانی دارد و از آن برای مزه‌دار کردن سوپ‌ها، مارینیدها، انواع گوشت، ماهی، سبزیجات و دیگر سس‌ها استفاده می‌شود. برای بسیاری از افراد سؤال است که سس سویا در آشپزی چه کاربردی دارد؟ به‌طورمعمول در غذاهای آسیایی از این نوع سس استفاده می‌شود. اگرچه سس سویا انواع مختلفی دارد، اما تمام آن‌ها شورمزه و قهوه‌ای‌رنگ هستند و برای مزه‌دار کردن غذا، هنگام پخت یا سر میز غذاخوری مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سس اولین بار در کشور چین تهیه شد؛ اما امروزه در سراسر قاره آسیا به خصوص، کشور ژاپن و حتی در دیگر نقاط دنیا از آن استفاده می‌شود.. سس سویای شور برای افرادی که مبتلابه فشارخون هستند، توصیه نمی‌شود.

برگرفته از کتاب اثر غذاهای عملگرا بر بیماری‌ها
روژینا خدارحمی روزبهانی
پروفسور محمد فضیلتی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا