کوفته هویج تبریز
کوفته هویج
کوفته هویج اصالتا به آذربایجان شرقی و تبریز باز می گردد. مواد اولیه کوفته هویج مانند کوفته تبریزی می باشد ولی باید هویج اضافه کرد .در اینجا شما را با طرز تهیه کوفته هویج آشنا خواهیم ساخت .
موادلازم برای ۶ نفر:
گوشت چرخ کرده ۷۰۰ گرم
لپه۱۰۰ گرم
برنج۱۲۰ گرم
سبزیجات معطر شامل جعفری مرزه ترخون به اندازه لازم
پیاز۲ عدد بزرگ
الو۱۰۰ گرم
گوجه فرنگی به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی به مقدار لازم
تخم مرغ ۲ عدد
ادویه جات به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن زیتونبه اندازه لازم
زعفران
گردو خرد شده
زرشک
فلفل دلمه
البته میتوانیم همراه گوشت چرخکرده کمی هم تیکه های کوچک مرغ اضافه کنیم
طرز تهیه سس کوفته :
ابتدا سس کوفته را درست میکنیم.
پیاز را پاک میکنیم و به تیکه های کوچک خرد می کنیم و در قابلمه مورد نظر تف می دهیم تا رنگ آن طلایی شود بعد از آن زردچوبه اضافه می کنیم از طرفی چند گوجه آبدار خرد میکنیم و به پیاز داغ اضافه میکنم تا تف بخورد حرارت گاز را کم می کنیم بعد از ۱۰ دقیقه کمی رب گوجه فرنگی به گوجه ها به همراه دو لیوان اب جوش و نمک فلفل و ادویه جات لازم را به آن اضافه میکنیم باید اضافه کنم که مواد نباید خیلی ابکی و خیلی سفت باشه تا ۱۰ دقیقه دیگر در حرارت ملایم باید بپزد.
طرز تهیه کوفته:
برنج را در یک قابلمه کوچک به همراه کمی نمک و آب میگذاریم بپزد و در ظرفی دیگر لپه را با مقداری آب میگذاریم بپزد بعد از پختن برنج و لپه آنها را آبکشی می کنیم در ظرفی بزرگتر گوشت چرخکرده را کمی ورز میدهیم و بعد برنج و لپه را به آن اضافه می کنیم سبزیجات معطر را اگر تازه باشه خیلی بهتر است آنها را پاک میکنیم و می شوریم و خرد می کنیم اگر خشک باشد که همانطور خرد میکنیم و به مواد اضافه میکنیم به همراه نمک و فلفل و ادویه جات مورد علاقه و تخم مرغها را می شکنیم و به مواد کوفته اضافه میکنیم در ضمن هر چه سبزی معطر بیشتر باشه
کوفته مزه و طعم بیشتر می گیرد البته شما میتوانید فلفل دلمه به رنگهای مختلف را از هر رنگی یک تکه اضافه کنید دقت کنید که فلفل دلمه ایی را خوب خرد کنید و بعد از اضافه کردن همه اینا مواد را خوب ورز میدهید و در عین حالم مزه آنرا میچشیم در صورت نداشتن نمک و یا فلفل و یا کم بودن سبزیجات به آن مواد افزودنی را اضافه می کنیم
در قسمت دیگر پیاز داغها و در صورت تمایل زرشک را با هم تف میدهیم و کمی ادویه به آن اضافه میکنیم و کمی مغز گردو خرد کرده به همراه الو وکمی رب گوجه فرنگی مخلوط می کنیم
کوفته ها را به اندازه کف دست گرد میکنیم و مواد پیاز داغ و زرشک و گردو و آلو را در وسط ان قرار میدهیم و آنرا به صورت یک توپ کوچولو گرد میکنیم اگر دوست داشتید میتوانید در یک ظرف تفلون روغن داغ کنید و دو طرف کوفته ها رورا تف دهید وگرنه میتوانید بدون تف دادن آنرا در سسی که قبلا درست کردید بگذارید و به این کار ادامه دهید و زیر حرارت را کمی کم کنید و مقداری الو به آب سس اضافه کنید و بگذارید به مدت نیم ساعت یا ۴۰ دقیقه آرام بپزد
باید اضافه کنم که گوشت چرخکرده شما باید کمی چربی داشته باشه در آن صورت وقتی گوشت را با مواد ورز
میدهید مواد به گوشت باید بچسبد اگر دیدید که خوب بهم نمیچسبند و احتمال ولو شدن یا بازشدن کوفته ها هست به مواد کوفته مقداری آرد اضافه کنید در ضمن باز هم توجه داشته باشید مزه سس کوفته به خود شما بستگی دارد نمک و ادویه جات و کمی زعفران اضافه کنید و نوش جان کنید
منبع:پارسینه