کباب زردک اصفهان
کباب زردک یک نوع شامی شیرین اصفهانی
کباب زردک در واقع یک نوع شامی شیرین اصفهانی است که چاشنی آن به دو صورت شیرین و یا ملس تهیه میشود. برای مزه ملس این غذا از سرکه به همراه شیره یا شکر استفاده میشود. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه کباب زردک آشنا میشوید.
مواد لازم برای ۴ نفر:
گوشت چرخ شده گوسفند: ۲۵۰ گرم
زردک متوسط: ۴ عدد، رنده ریز شده
آرد نخودچی: به مقدار لازم
پیاز کوچک: یک عدد، رنده ریز شده
نمک: نوک چاقو
زردچوبه: به مقدار لازم
شکر: ۱/۴ لیوان
آب: ۱/۴ لیوان
زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه:
مرحله ۱ – گوشت چرخ شده را همراه با کمی نمک، زردچوبه، پیاز و زردک مخلوط کرده و ورز دهید.
مرحله ۲ – آرد نخودچی را قاشق قاشق به مخلوط گوشت اضافه کرده و مالش دهید تا مایه کباب سفت شود.
مرحله ۳ – از مایه گوشتی به اندازه گردو برداشته و حالت داده، در روغن داغ سرخ کنید.
مرحله ۴ – برای درست کردن شهد کباب، شکر و آب را مخلوط کرده و روی حرارت گذاشته تا شکر حل شود، سپس زعفران را افزوده و شهد را کنار بگذارید.
مرحله ۵ – کبابهای سرخ شده را کف تابه چیده و شهد را روی کبابها بریزید، سپس روی حرارت کم به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه قرار داده تا شهد به خورد کبابها برود، سپس در ظرف مورد نظر چیده و سرو نمایید.
نکات:
* در صورتی که مایل هستید کباب مزهای ملس داشته باشد، میتوانید ۲ قاشق غذاخوری سرکه را با ۲ قاشق غذاخوری شیره خرما مخلوط کرده و به عنوان شهد به کار ببرید.
* در صورتی که مایه کباب قوام پیدا نکرد میتوانید یک تخممرغ به مایه کباب اضافه کنید.
*در صورتی که بخواهید اندازه کبابها به شکل قدیم آن باشد بایستی کبابها را به اندازه بامیه درآورده و سپس سرخ کنید.
منبع : سیری در ایران