در نشست خبری جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری مطرح شد:
در نشست خبری جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری مطرح شد:
حراست از میرا ث ناملموس «غذای ایرانی » ضروری است .
صنعت غذا یکی از صنایع و عوامل بسیار مهم در صنعت گردشگریا ست که جامعه میزبان، فرهنگ و هنر و عواطف مهما ننوازی خود را به واسطه آن به گردشگران منتقل میکند. برگزاری فستیوال غذایا یرانی در راستای توجه به سهما ین صنعت در جذب گردشگر م یتواند راهگشای حضور هرچه بیشتر میهمانان به اقصین قاط کشورب اشد. « باید حفظ و حراستا ز غذایا یرانی به عنوان ارزشمند ناملموس فرهنگی مورد توجه قرار گیرد. »ا ین صحبتیب ود که فریدونا للهیاری در نشست خبری به مناسبت برگزاری جشنواره سفرها یرانی، فرهنگ گردشگری گفت و درا دامه افزود: مسیر گردشگری در کشورا یران با توجه به ظرفی تها، جاذب ههای فرهنگی، تاریخی و تمدنی، صنایع دستی و میراث ناملموس در مسیر توسعه قرار گرفتها ست و درا ین راستا به ویژه ظرفی تهای کمتر معرفی شده مانند غذای ایرانی مدنظرب ودها ست. وی همچنین تصریح کرد: فلسفه برگزاری جشنواره منطق های سفره ایرانی – فرهنگ گردشگری، پرداختن به مزیت مهما ین حوزه است؛ چراکه یک بعُدا ز مبحث غذا مزی تهای گردشگریا ست.ا یران در حوزه فرهنگی تمدنی از جایگاه مهمی در جهان برخوردار است و سفرها یرانی نمادیا ز فرهنگ و هنرا یرانی و مهما ننوازیا یرانیا ست. ا للهیاری تاکید کرد: اگر با مطالعه تفاو تهای جوامع مختلف هویت آنها را احصا کنیم، غذا را نماد شایست های خواهیم یافت. غذایا یرانی دارای ویژگی شاخصیا ست که موجب م یشود با سفر به کشورهای دیگر برخی غذاها با ذائقه ایرانی سازگارن باشد.وی همچنین تصریح کرد: در واقع تنوع طبیعت وا قلیم در کشورمان تنوع غذایی در مناطق مختلفا یران را رقم زدها ست و همینا مر غذایا یرانی راب ه یک گنجینه مبدل کردها ست؛ا مروز در حوزه های مختلف فرهنگی اجتماعیا گرا ز فرهنگ غذایی در رستورا نها و خان هها غافل شویم، به نوعی کلیشه غیرایرانی مبدل م یشود.مدیرکل میراث فرهنگیا ستان اصفهان باا شاره بها ینکه باید حفظا ین میراث ارزشمند ناملموس فرهنگی مورد توجه قرار گیرد،ب یان داشت:ب ا شناسایی غذاها و سفر ههای ایرانی زمینه حفظا ین گنجینها رزشمند فراهم می شود تا غذایا یرانی نیز در کنار جاذب ههای ارزشمند تاریخی و طبیعی در جذب گردشگران مورد تاثیر قرار گیرد.وی با بیانا ینکه طبخ غذا در روستاها و ا ی لهای عشایری م یتواند تجربه شیرینی برای گردشگران رقم بزند که آنها را به سفرب ها یران ترغیب کند، گفت: در گردشگری، توسعه پایدار و توجه به مناطق کمتر توسعه یافتها ز نکاتا ساسیا ست و درا ین راستا غذای ایرانی دارایا همیت ویژ هایا ست. جشنواره، فرصتی برای برندسازی غذای ایرانی محسن یارمحمدیان معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی اصفهان در ادامه گفت: یکی از راهکارهای سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از بیمار یها مصرف غذای سالم است.ویا فزود:ا ز آنجایی که غذاهایا یرانی ترکیبیا ز مواد غذایی سالم، روش پخت سالم وا رزش غذایی بالاست، این جشنواره فرصت مغتنمی است تا غذای سنتی اصیل خود را به عنوان الگویی سالم در جهان معرفی کنیم و ضمن برند سازی برای ثبت جهانی غذاهای ایرانیا قدام کنیم. معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان تاکید کرد:ن کته قابل ملاحظها ینکها نواع صنایع دستیا صفهانن یز درب رنامه جشنواره سفر ههای ایرانی در قالب ۱۰ غرفه معرفی م یشود تا توجه مردم بها ستفادها ز ظروف سنتی در سفره های ایرانی جلب شود. ویا دامه داد: برندسازی غذایا یرانی در صنعت گردشگری جهان، استانداردسازی واحدهای پذیرایی و رستورا نها درا رائه خورا کهای ملی و بومیا یرانی، تنوعب خشی جاذب ههای گردشگری کشورب ا تاکیدب ر تنوع غذایی موجود وب ا توجهب ه ذائقه گردشگران داخلی و بی نالمللی، توسعه نقش غذاهای محلی در منوهای هت لها و واحدهای پذیرایی و افزایش سطح رقابت در ارائه خدمات گردشگریا ز اهداف مهم این جشنوارها ست. ترویج و احیای سنت دوره منشینی در کنار سفره ایرانی را مدنظر داریم ستار کیا نپور دبیر اجرایی جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری در ادامه تصریح کرد:ا ز مزایا و دستاوردهایا ین جشنواره،ب حث ترویج و احیای سنت دورهم نشینی در کنار سفره ایرانی است.وی با بیان اینکه سه مکتب غذایی رومی، چینی و ایرانی در جهان وجود دارد، افزود: این مطلب نشان م ی دهد علاوه بر جاذب ههای تاریخی و طبیعی، غذای ایرانی نیز در دنیا شناخته شده است.دبیر اجرایی جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری با اشاره به اینکه این برنامها ز ۱۱ تا ۱۳ آذرماه از ساعت ۹ صبح تا شش بعدازظهر در کاخ چهلستونب رگزار م یشود،ب یان داشت:ب رترین مرکز پذیرایی، آشپز، غذای سرآشپز، بهترین پیش غذا، دسر و دمنوش در بخش مسابقات منطق هایا ین جشنواره تقدیر م یشوند.ویا براز داشت: همچنین در بخش مسابقات استانی، بهترین قهوه،ب ریان،ن وشیدنی و شربت،ب هترین سایتا ینترنتی فعال در زمینه غذا، بهترین آموزشگاه صنایع غذاییا نتخاب م یشوند. برگزاری برنامه های جنبی در جشنواره ستار کیا نپور مجری برگزاری جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری گفت:ا ین جشنواره به میزبانیا صفهان و مشارکتا داره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگریب ا محوریت بهتری نهای غذای سرآشپز، دسر، سس، قهوه، بریان، نوشیدنی و دمنوش، سایتا ینترنتی در حوزه غذا، آموزشگاه صنایع غذایی و غذای خانگی درب خش مسابقاتب رگزار می شود. وی با اشاره به برنام ههای جانبی جشنواره تصریح کرد: درا ین جشنواره علاوه بر برگزاری کارگاه های آموزشی، همایش ها و سمینارهای علمی بها یجادا رتباط بین صنعت گردشگری و صنعت غذا و نهادینه کردن موضوع ارتباط بین سفره ایرانی با گردشگری کمک شایانی خواهد شد.