قلیه قاشقی
قلیه قاشقی از غذاهای اصیل ایرانی
جنوب کشور با تنوع غذایی بسیار بالا می تواند نماینده گردشگری غذایی در کشور باشد جنوب کشور به واسطه ورود ادویه های بسیار متنوع برای طبخ غذا با شناسایی ذائقه مردمان این آب و خاک، غذاهای زیادی را به کشور معرفی کرده و البته مکان هایی مخصوص عرضه چنین مواد غذایی را هم در خود جای داده است.
مواد لازم برای قلیه قاشقی :
لوبیا قرمز پخته نصف پیمانه
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
اسفناج ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
رب انار به میزان لازم
نمک و زردچوبه به میزان لازم
روغن مایع مقداری
شکر به میزان لازم
طرز تهیه قلیه قاشقی :
در ابتدا گوشت چرخ کرده را ورز بدهید تا کاملا منسجم شود. سپس به گوشت چرخ کرده، نمک و زردچوبه بزنید و باز هم خوب ورز بدهید و بعد تکه هایی اندازه گردو بردارید و قلقلی کنید.
سپس پیاز را خلالی کنید و داخل قابلمه با کمی روغن آن را تفت بدهید و سپس گوشت های قلقلی را اضافه کنید و تفت بدهید.
اسفناج را خوب بشویید و بگذارید آب آن کاملا برود و خشک شود سپس آن را خرد کنید و به مواد اضافه کنید و تفت بدهید و با اضافه کردن ۱/۵ پیمانه آب و یک کم نمک به آن ها در قابلمه را ببندید و اجازه بدهید بپزند!
لوبیا قرمز را جداگانه با مقداری نمک بپزید و آبکش کنید و در نیم ساعت آخر به همراه رب انار و شکر به موادمان اضافه می کنیم و می گذاریم جا بیفتد.
نکاتی برای تهیه خورش قلیه قاشقی:
خورش قلیه قاشقی را می توان با گوشت تکه ای هم درست کرد.
اگر دوست دارید می توانید لوبیا قرمز را حذف کنید.
می توانید ۲ عدد لیمو عمانی هم به خورش اضافه کنید تا عطر بهتری بگیرد.
میزان ترش و شیرینی غذا بسته به ذائقه و سلیقه ی شما دارد.
بهتر است اسفناج را جداگانه خوب سرخ کنید و بعد به غذا اضافه کنید.
بهتر است از رب انار ترش برای پخت خورش قلیه قاشقی استفاده شود.
می توانید ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو را با شکر مخلوط کنید و بعد به غذا اضافه کنید.
منبع : سیری در ایران