جاذبه های گردشگری ایران

غار علیصدر

یکی از بزرگترین غارهای آبی جهان

غار علیصدر بر اساس نظر کارشناسان مطرح زمین شناسی دنیا یکی از بی‌نظیرترین و بزرگ‌ترین غارهای آبی جهان است که شکل‌گیری آن به دوره ژوراسیک ( دوره دوم زمین‌شناسی ۱۹۰- ۱۳۶میلیون سال پیش ) برمی‌گردد.

غار علیصدر در سال‌های ۱۳۴۱-۴۲ توسط تعدادی از کوه نوردان و غارنوردان گروه سینای همدان به همراه اهالی روستای علیصدر شناسایی و قایقرانی در این غار شگفت‌انگیز با وسایل ابتدایی، در سال ۱۳۴۶ به همت دست‌اندرکاران امر و تعریض دهانه‌ی غار امکان‌پذیر شده است.

نام غار علیصدر برگرفته از نام روستای علیصدر است که طی سالیان گذشته علی‌سد و علی‌سرد نیز گفته می‌شده است. بر اساس تحقیقات و مستندات موجود بخش‌های ورودی غار علیصدر در دوره صفویان مورد استفاده اهالی آن منطقه قرار می‌گرفته به طوری که از مدخل ورودی به عنوان پناهگاه و از آب آن به صورت آب انبار برای مصارف کشاورزی استفاده می‌کردند.


آب و هوای داخل غار علیصدر


دمای داخل غار علیصدر حدود۱۶ درجه و دمای آب۱۲ درجه سانتیگراد ثابت می باشد.

PH آب نزدیک به خنثی و معادل ۸ می باشد و عمق آب بین نیم تا ۱۵.۵ متر اندازه گیری شده است. سختی آب غار بالا بوده و از نوع آهکی است بنا براین استفاده از آن برای آشامیدن توصیه نمی شود.

علیصدر غاری زنده است و هیچ گونه گاز سمی در آن یافت نمی شود و به علت وجود جریان هوا تنگی نفس در آن احساس نمی گردد، همچنین به علت عدم وجود نور خورشید هیچگونه حیات جانوری در این غار دیده نمی شود.

نکته جالب این که غار ازنوع غارهای تحکیم یافته است که در طول پنج میلیون سال گذشته هیچ گونه ریزشی در آن صورت نگرفته چرا که استالاگتیت و استالاگمیت های موجود در غار با عمری به همین میزان دیده می شود. ضمناً تاکنون ۱۱۴۴۰متر از مجموع دهلیزهای این غار در مراحل مختلف شناسایی و حدود ۲/۲ کیلومتر آن مورد بازدید علاقمندان قرار می گیرد.

موقعیت جغرافیایی غار علیصدر

غار علیصدر در ۶۵ کیلومتری شمال غربی همدان و در یکی از مرتفع ترین مناطق استان در دامنه رشته کوه زاگرس واقع شده است. ارتفاع دهانه غار از سطح دریا ۲۱۸۰ متر است.

امکانات رفاهی مجتمع سیاحتی غار علیصدر

در حال حاضر مجتمع سیاحتی علیصدر با برخورداری از یک باب میهمانسرا، سوئیت های اقامتی مبله و مجهز، بازارچه، رستوران، نمازخانه، پارک بازی کودکان و… آماده ارائه خدمات به گردشگران داخلی و خارجی بازدیدکننده از غار می باشد.

منبع: سیری در ایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا