غذاهای محلی ایران

شیرینی اتابکی

شیرینی اتابکی یا ولیعهدی

شیرینی اتابکی یا ولیعهدی از شیرینی های سنتی استان قزوین به شمار می آید. به طور کلی نیز این نوع شیرینی در دو رنگ قهوه ای و کرم تهیه می شود.

طعم شیرینی اتابکی خیلی شیرین نیست و جزو مزایای این شیرینی به حساب می آید.

شیرینی اتابکی یا ولیعهدی می تواند برای مدت زمان طولانی نگه داری شود. به طوری که می توانید این شیرینی خوشمزه را داخل ظرف در بسته ای بگذارید و به مدت یک ماه یا حتی ۳ ماه آن را در فریزر یخچالتان نگه داری کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی

آرد: ۲۵۰ گرم
آرد برنج : ۱۲۵ گرم
آرد نخودچی: ۱۲۵ گرم
روغن جامد: ۲۲۵ گرم
پودر قند: ۱۷۵ گرم
هل ساییده شده : یک دوم قاشق چای خوری
تخم خرفه یا پودر پسته: به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه خمیر شیرینی اتابکی یا ولیعهدی

مرحله اول: در آغاز کار روغن و پودر قند را در کاسه ای ریخته و آن را به وسیله هم زن برقی با دور تند و به مدت تقریبی ۱۰ دقیقه هم بزنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که مخلوط کرم مانندی به دست بیاید . در آخرین لحظات هم زدن هل را به مخلوط اضافه کنید.

مرحله دوم: در این مرحله آرد الک شده خود را به صورت قاشق قاشق به مخلوط روغن و پودر قند و هل اضافه کنید و آن قدر هم بزنید تا خمیر لطیفی به دست بیاید.

مرحله سوم: در این مرحله اگر دلتان می خواهد شیرینی اتابکی یا ولیعهدی کاکائویی تهیه کنید ، می توانید خمیر را دو قسمت کنید. سپس به اندازه یک الی دو قاشق سوپ خوری به یکی از قسمت ها پودر کاکائو اضافه کنید. در ادامه خمیر را آن قدر ورز دهید که تمام آن شکلاتی شود.

مرحله چهارم : در این مرحله از طرز تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی هر کدام از خمیرهای سفید و شکلاتی را به صورت جداگانه در کیسه فریزر قرار بدهید. سپس نیز آن را به مدت چهار تا پنج ساعت در جای خنکی از آشپزخانه قرار دهید تا استراحت داده شود.

توجه!

می توانید خمیر تهیه شده را به مدت ۲ ساعت جهت استراحت در یخچال نیز قرار دهید.

مرحله پنجم: در این مرحله پایانی از طرز تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی کف سینی فر را کاغذ روغنی می اندازید و اجازه می دهید شیرینی ها کاملا بپزند.

شیرینی اتابکی

اما مراحل طرز تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی جهت پخت

به اندازه یک فندق از خمیر برداشته و آن را گرد کنید.
با دقت تمامی گلوله های خمیری را با فاصله ای کم در سینی فر بچینید. هم چنین روی خمیر شیرینی ها را فشار دهید.
فر را بر روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم و روشن کنید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا فرم گرم شود.
می توانید روی خمیر ها طرح هایی شبیه حلقه های آرم المپیک ایجاد کنید.
جهت تزیین تخم خرفه یا پودر پسته را روی شیرینی ولیعهدی های خود بپاشید.
سینی فر حاوی شیرینی اتابکی خود را در طبقه وسط فر قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید تا بپزد.
پس از خارج کردن شیرینی اجازه دهید کاملا سرد شود و بعد در ظرفی دیگر قرار دهید چرا که ممکن است خرد شوند.

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی

از کره یا روغن جامد با طعم زعفرانی هم می توان در تهیه شیرینی اتابکی استفاده کرد. به این صورت که در ابتدا کره را آب کرده .و دوغ کره را بگیرید سپس به مدت ۵ ساعت آن را در یخچال بگذارید تا سفت گردد.

در صورت استفاده از روغن صاف بافت شیرینی ها سفت تر و قالب زدنش راحت تر و طعمش شبیه نمونه های بیرون خواهد شد.

هم چنین می توان خمیر را روی سینی باز کرد و آن را به مدت یک ربع در یخچال قرار داد و بعد مانند شیرینی نخود چی قالب زد.

برای کاتر زنی آسان می توان کاتر را در آرد برنج تکان دهید تا آرد اضافی اش بریزد و بتوانید کاتر بزنید.

امیدواریم با طرز تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی مخصوص عید آشنا شده و آن را به صورت خانگی تهیه و نوش جان کنید.

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا