شوید خولی گیلان
طرز تهیه شوید خولی گیلان
شوید خولی گیلان. در این غذای محلی استان گیلان میتوانیم به جای گوشت مرغ از گوشت اردک استفاده کنیم.
مواد اولیه شوید خولی گیلان :
پیاز متوسط: دو عدد
مرغ: یک عدد
شوید: ۲۵۰ گرم
گشنیز و جعفری خرد شده: دو قاشق سوپخوری
تخممرغ: سه عدد
آلوچه خشک: ۱۰۰ گرم
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه شوید خولی گیلان :
* ابتدا گوشت مرغ را با یک عدد پیاز که خلالی خرد کردهایم سرخ کرده و وقتی که پیاز طلایی شد سبزی خرد شده را نیز در تابه ریخته و با مواد تفت میدهیم.
* پس از این که سبزی کاملاً نرم شد، تخممرغها را در یک ظرف به حدی میزنیم تا سفیده و زرده با هم مخلوط و یک رنگ شوند.
* سپس تخممرغها را روی مواد در حال سرخ شدن ریخته و وقتی که تخممرغها کمی بسته شدند آلوچه خشک شسته را (بدون این که از قبل خیسانده باشیم) در مخلوط ریخته و با بقیه مواد سرخ میکنیم.
* پس از پنج دقیقه مواد را به همراه دو لیوان آب جوش در قابلمه ریخته و زمانی که مرغ پخته شد نمک، فلفل و زردچوبه را به غذا اضافه میکنیم.
منبع : سیری در ایران