جاذبه های گردشگری ایران

روستای رمکان

روستای رمکان در جزیره قشم

روستای رمکان در جزیره قشم واقع شده است .جزیره ی زیبای قشم، مکانی که شاید تنها یک بار سفر به آن جا برای دیدن تمام جاذبه ها و زیبایی هایش کافی نباشد.

جزیره ای که زیبایی های بسیار زیادی را در خود جای داده است و به اندازه ای این جاذبه ها دیدنی هستند که شاید برای چندین و چندبار ارزش دیدن داشته باشند.

یکی از دیدنی های این جزیره ی پررمز و راز، روستای رمکان می باشد که ما به معرفی این روستا پرداخته ایم و به شما پیشنهاد می کنیم با سفر به هرمزگان و جزیره ی زیبای قشم، به این روستای دیدنی و زیبا هم سری بزنید.

روستای رَمکان یکی از روستاهای توابع دهستان رمکان بخش مرکزی شهرستان قشم در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران است.

روستای رمکان در ۲۸ کیلومتری جنوب غرب شهر قشم واقع شده‌است. این روستا به قلب جزیره معروف بوده و تقریباً در وسط جزیره قشم و در مسیر اصلی شمال به جنوب و شرق به غرب قرار دارد.

طبق تقسیمات کشوری در سال ۱۳۶۶ دهستان رمکان یکی از دهستان‌های بخش مرکزی شهرستان قشم بوده و روستاهای جی جیان، کوشه، کاروان، باغ بالا، گربدان، توریان، زینبی، بنگالی،کردوا، تم سنتی، خالدین از توابع این دهستان بوده و روستای رمکان به عنوان مرکز دهستان می‌باشد

جمعیت روستا:

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت دهستان رمکان برابر با ۲۴۱۳۵ نفر و جمعیت روستای رمکان ۴۴۷۳ نفر و ۱۱۳۵ خانوار بوده‌ است.

که اکثر آنها از اهل سنت و از شاخه شافعی هستند یعنی از پیروان امام محمد ادریس شافعی می‌باشند و به زبان فارسی و گویش محلی تکلم می‌کنند.

روستای رمکان که به عنوان مرکز این دهستان می‌باشد دارای ۱۷ مسجد می‌باشد که بیشتر تعداد مسجد نسبت به سرانه جمعیتی را دارد.

تاریخچه ی روستای رمکان:

وجه تسمیت این روستا به نام رَمَکان، گویند. بمعنای «رَمهَ» (گله)، گویند در دوران گذشته تمام ساکنان روستا دارای گله (رمه‌های) بز و گوسفند بوده‌اند، به صورتی‌که در هنگام ظهر در سایه تمام درختان موجود در گوشه وکنار روستا گله‌های بز و گوسفند مشاهده می‌شده‌ است و در تمام سایه بان‌های روستا گله‌های بزرگ سایه می‌گرفته‌اند، بنا براین نام روستا رَمَگان گذاشته‌است، که به مرور زمان تخفیف یافته‌ است.

درپوشش لباس، مردم ازحبه بلند استفاده می کنند که نسل جوان این نوع پوشش رادوست نداردوازشلواروپیراهن استفاده می کنند امازنان پوشش محلی خودراحفظ کرده ازبندوبرقه ولباس های رنگارنگ وشلوارهای معروف به بندری استفاده می شود.شاید کمی باور نکردی باشد ولی رمکان یکی از مکان هایی است که روزهای تعطیل میزبان گردش گران منطقه ای و خارجی می باشد.
رمکان علاوه بر رشد اقتصادی علمی دینی و فرهنگی، از جهت گردشگری هم رشد فراوانی کرده که خود باعث و گواه پیشرفت روز افزون این دهستان زیبا می باشد.

این روستا سومین قطب تجاری قشم بعد از شهر قشم و درگهان می باشد، دارای واحدها و مجتمع های تجاری متعدد می باشد و اکثر مردم به شغل تجارت و مغازه داری مشغول می باشند.

محصولات کشاورزی روستا:

به طور کلی دهستان رمکان در خوش آب هوا ترین و بالاترین نقطه در سطح جزیره قرار گرفته است و در گذشته منبع تامین محصولات کشاورزی سطح جزیره بوده و حتی به خارج از جزیره نیز صادر می شده است.

مهمترین محصولات این منطقه از سبزیجات : گرگا ، خندل ، گشنیز ، تره ، جعفری ، گزر ( نوعی هویچ محلی )، فندال (سیب زمینی محلی)، گوجه فرنگی ، تربچه ، و غیره. و از میوه ها : خربزه محلی ، گارمزنگی ، انبه ، زیتون ، انگور ، انجیر، ، هندوانه و غیره … . بوده است.

جاذبه های گردشگری و آثار تاریخی روستا:

سد رمکان
دیوارکو
دره ی کوه های آب انبار
سد قدیمی رمکان
باغهای زیبای رمکان
خواجه مرای
حوض کوچک رمکان
حوض بزرگ
اب انبار قدیمی

سد رمکان:

این سد در قسمت شمال شرقی روستا واقع گردیده و به هنگام بارندگی مقدار قابل توجهی آب در خود ذخیره می کند و گردشگران زیادی را به سمت خود می کشاند.

آب انبارهای قدیمی:

در این روستا آب انبارهای متعددی در اشکال و اندازه های مختلف وجود دارد. یکی از قدیمی ترین آنها معروف به برکه خواجه عماد در وسط روستا واقع شده و گویند قدمت آن به ۴۰۰ سال نیز می رسد.

خواجه مرادی:

خواجه مرادی منطقه ای سرسبز در قسمت جنوبی رمکان دارای باغات و زمینهای کشاورزی می باشد و در فصل زمستان و بهار میزبان گردشگران زیادی می باشد.

قبرستانهای قدیمی:

روستای رمکان

در این روستا قبرستان های قدیمی و متعددی وجود دارد، یکی از این قبرستانها معروف به قبرستان سید عبدالرحیم در کنار حوزه علمیه صالحیه رمکان واقع گردیده که قبور قدیمى ‌فراوانی در آن وجود دارد و نوعی نوشته و سنگ تراش‌هاى آن نیز شبیه سنگهای قبور تاریخی روستای کوشه و مناطق اطراف است.

از جمله قبوری که نوشته‌ها و تاریخ آن مشخص است و به عربی نوشته شده عبارتند از: الموتوفا المرحوم السعید الشهید حاجی سماالدین بن عتاب الدین یب، نوراسه مرقده و فی شهر جمادی الاول به تاریخ سال ۹۴۹ هجری قمری ـ در یک سمت سنگ ‌این قبر اشعاری‌ این چنین مشخص است.

”الموت کاس و کلی ناس شاربه“ مرگ تشبیه به جامى ‌شده که همه مردم از آن جام مى‌نوشند، والقبر باب و کل ناس داخله و قبر دری است و تمام مردم از آن داخل مى‌شوند. قدمت‌این قبر به چهارصد و هفتاد و چهار سال مى‌رسد.

وفات المرحوم السعید الشهید نوراسه فی مرقدها بی بی رابعه محمد سفاهانی به تاریخ ماه ذیقعده سال ۹۰۳ ه‍. ق که قدمت ‌این قبر پانصد و بیست سال است.
قبر فردوس مکان ملا محمد بن داود در تاریخ ربیع الاخر ۱۰۴۴ که قدمت آن سیصد و هفتاد و نه سال است.

عزالدین محمد بن مولانا عبدالرحمن عالی در ماه صفر ۹۰۹ که قدمت آن پانصد و چهار سال است.

قبر عالی شاه بن علی در گذشته در تاریخ دهم ذیحجه‌الحرام سال ۹۰۳ ه‍. ق که ۵۰۲ سال قدمت آن است که در قبرستانی قدیمی در وسط رمکان دفن می باشد.

قبر بی بی روحه در شهر رمکان جنب مسجد جامع قدیمى واقع شده که قدمت آن از تاریخ سال ۹۰۳ ه‍. ق تاکنون ۵۲۰ سال است، که ابتدا دارای گنبد بوده و با ورود گروهی در زمان قواسم ـ یا جواسم ـ که از نجد وارد قشم مى‌شوند و مخالف گنبد و آثار قبر بوده‌اند، گنبد‌این قبر تخریب مى‌شود.

همچنین ورود سادات به جزیره در روستای رمکان از ابتدای ورود شاه سیف‌الله قتال جد سید عبد الرحیم معروف به سید بزرگ و فرزندان وی و همچنین سید کمال که قبر ایشان نیز در قبرستان وسط رمکان که به نام قبرستان سید کمال معروف شده موجود است.

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا