غذاهای محلی ایران

دمی باقلا

دمی باقلا یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی

دمی باقلا تقریبا در تمام نقاط ایران پخت می شود غذایی ساده و کم حجم که برای ایجاد تنوع می تواند در برنامه غذایی هر ایرانی وجود داشته باشد و همه از طعم و مزه بی نظیر آن نهایت لذت را ببرند .

مواد لازم

باقالی زرد: ۱.۵ پیمانه
برنج: ۳ پیمانه
پیاز: ۳ عدد
کره: ۶۰ گرم
زردچوبه: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم

طرز تهیه دمی باقالی

برای پخت دمی باقالی ابتدا باقالی را به مدت ۳ تا ۴ ساعت درون ظرفی مناسب خیس کنید سپس کره را به همراه یک تا دو قاشق غذاخوری روغن درون تابه بریزید.پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود و بعد از طلایی شدن پیاز زردچوبه را به آن اضافه کنید و مخلوط پیاز و زردچوبه را دوباره تفت دهید سپس باقالی خیس خورده را درون آبکش بریزید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.

در مرحله بعدی طرز تهیه دمی باقالی یک پیمانه آب به باقالی بیافزایید تا پخته شود و آب باقالی خشک شود.سه پیمانه برنج را به همراه ۴ پیمانه آب درون قابلمه‌ای مناسب بریزید و اجازه دهید تا برنج به دمای جوش برسد و قد بکشد (توجه داشته باشید که اگر در زمان خیس کردن برنج به آن نمک اضافه کرده اید نیازی نیست در این مرحله از دستور پخت دمی باقالی به آن نمک اضافه کنید).

بعد از خشک شدن آب برنج آن را با باقالی ترکیب کنید سپس کف قابلمه را چرب کنید و برنج مخلوط شده با باقالی را درون قابلمه بریزید.دمکنی را روی قابلمه قرار دهید و برنج را به اصطلاح به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دم کنید.بعد از مدت زمان ذکر شده دمی باقالی را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و این غذای خوشمزه را به همراه ترشی و یا ماست و تخم مرغ و … میل کنید.

فوت و فن‌های طلایی برای پخت بهتر دمپختک

اگر روغن را در ابتدای کار به کره اضافه کنید از سوختن کره جلوگیری می‌شود.
برای پخت دمپختک باید از زردچوبه بیشتری استفاده کنید تا همه برنج با آن رنگ بگیرد.
برای جلوگیری از له شدن باقالی باید آن را قبل از پخت تفت دهید.
باقالی زرد سریع می‌پزد بنابراین باید در زمان پخت آن توجه کنید تا باز نشود.
نسبت باقالی به برنج برای دستور تهیه دمی باقالی ۲ به ۱ است.
توجه داشته باشید مقداری آبی را که به کمک آن دمی باقالی را جوش می‌آورید باید یک پیمانه بیشتر از کل مقدار برنج باشد.

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا