غذاهای محلی ایران

دلمه هویج

طرز تهیه دلمه هویج

دلمه، انواع متفاوتی دارد که هرکدام طرفداران مخصوص به خود را دارد.هویج علاوه بر اینکه خوشمزه و دلچسب است برای سالاد و آبمیوه و سوپ نیز همیشه به کار می آید و برای سلامتی کلی بدن و پوست و چشم و دستگاه گوارش و دندان ها کاربرد دارد. جوانی و شادابی پوست با هویج ممکن است. این ماده‌ی غذایی نه فقط برای عضو های داخلی بدن خاصیت بخش است بلکه برای بهتر شدن وضعیت پوستمان تاثیر گذار است.کم شدن قدرت بینایی، ریزش اشک چشم‌ها، مشکلات دید و غیره. با گذر زمان چشم‌ها ضعیف‌تر شده و گاهی واگیر بیماری‌های داخلی می‌شوند. می شود این را به راحتی گفت که هویج دوست سلامت چشم‌هاست. این سبزی نارنجی حاوی لوتئین همان آنتی‌اکسیدان بسیاری قوی می‌باشد که می تواند از شبکیه‌ی چشم‌ها مراقبت کرده و از مشکل دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری پیشگیری می‌کند. برای برطرف کردن دوربینی و آب مروارید در مردان موثر است.

هویج پر خاصیت ترین ماده‌ی غذایی برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی است. اشعه‌های ماورای بنفش خورشید به «اپیدرم» آسیب‌ زده و گاهی التهاب ایجاد می‌کند که معروف ترین این التهاب ها آفتاب سوختگی است. بتاکاروتن موجود در هویج از پوست محافظت کرده و باعث تقویت آن می‌شود. در واقع این آنتی اکسیدان از پوست در برابر اشعه‌های ماورای بنفش محافظت می‌کند. مصرف آب هویج باعث آماده سازی پوست برای قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌شود.
در میان غذاهایی که مصرف می کنید که مقادیر زیاد مواد شیمیایی را با خود دارد هویج دارای یک ماده به نام فالکارینول است که می تواند از سرطان روده بزرگ جلوگیری کرده و به سلامت آن این گیاه خوشمزه یک منبع عالی از پتاسیم بوده که می تواند به ایجاد تعادل در سطح سدیم بدن و در نتیجه به تعادل فشار خون بینجامد.هویج باعث کشتن میکروب های مضر دهان و دندان و جلوگیری از پوسیدگی دندان ها می شود. به گفته متخصصان مصرف هویج، بیماری لثه را درمان می کند و مانع از بوی بد دهان می شود. کمک کند.

دلمه هویج

میزان سرو: ۶ نفر

مواد لازم :

هویج درشت ۷ الی ۸ عدد
آب به مقدار لازم
روغن زیتون ۳ قاشق سوپخوری
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز خرد شده یک عدد
دانه کاج ۲ قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
فلفل قرمز پودر شده به مقدار لازم
برگ جعفری ریز خرد شده ۶۰ گرم
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه پودر شده به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه هویج :

هویج ها را پوست کنده و به ابعاد ۸۰ الی ۱۰ سانتی برش دهید.
آنها را در مقداری آب بپزید. سپس درون آنها را خالی کنید و در مقدار کمی روغن زیتون تفت دهید. بقیه روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و گوشت چرخ کرده را در آن تفت دهید.
پیاز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی رنگ شود. دانه کاج را اضافه کرده و تفت دهید. پس از گذشت یک الی دو دقیقه رب گوجه فرنگی، فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.
برگ جعفری ریز خرد شده را در آخر اضافه کنید. داخل هویج ها را با مخلوط گوشت پر کنید.
آنها را به صورت عمودی در قابلمه قرار دهید. دو پیمانه آب داغ به آنها اضافه کنید. اجازه دهید روی حرارت بپزند و نرم شوند. سپس سرو کنید.

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا