غذاهای محلی ایران

خورش گیلاخه کردستان

خورش گیلاخه یکی از خورش های سنتی استان کردستان

خورش گیلاخه یکی از خورش های سنتی استان کردستان است که به دلیل رویش گیاه گیلاخه در استان کردستان در این منطقه طبخ و سرو می گردد. گیاه گیلاخه از دو قسمت پیازچه و برگ تشکیل شده که پیازچه آن منبع غنی فیبر می باشد.

مواد لازم جهت تهیه خورش گیلاخه:

پیاز: یک عدد متوسط
گیلاخه: نیم کیلوگرم
گوشت قرمز: نیم کیلوگرم
لوبیا قرمز: یک فنجان
لیمو امانی: ۵ عدد
زردچوبه و نمک و روغن: به میزان لازم
تره خان (یا جعفری و گشنیز): اگر سبزی ساطوری شده تر بود یک و نیم لیوان و اگر خشک بود سه چهارم لیوان

طرز تهیه خورش گیلاخه:

ابتدا پیاز خلال شده را با زردچوبه و نمک کمی تفت می دهیم. سپس گوشت قطعه شده را افزوده و مقداری با هم سرخ می کنیم. چند لیوان آب جوش افزوده و لیمو امانی ها را که با چنگال سوراخ شده و لوبیا را که قبلا خیسانده ایم به آن اضافه می نماییم و می گذاریم تا ۴۵ دقیقه در دیگ بپزد.
در ماهیتابه ای جداگانه گیلاخه را با روغن تفت می دهیم و “تره خان” یا جعفری و گشنیز ساطوری شده را هم افزوده و مقداری دیگر تفت می دهیم (می توان به جای سبزی ساطوری شده از سبزی خشک هم استفاده کرد). حالا گیلاخه و سبزی را به سایر مواد افزوده و می گذاریم ۲۰ دقیه دیگر با شعله کم در قابلمه پخته شده و جا بیافتد.
نوش جان!
نکات:
۱- اگرچه گیلاخه قبل از پخت بسیار لزج است اما خورش آن اصلا لزج نبوده و بسیار هم خوش طعم و خوشرنگ است. پیازچه های سفیدی که روی خورش می بینید در اصل پیازچه گیلاخه هستند.
۲- به جای استفاده از تره خان می توان از ترکیب جعفری و گشنیز نیز استفاده نمود. همچنین می توان به جای سبزی ساطوری شده از سبزی خشک هم استفاده کرد.
منبع:سیتی پدیا

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا