شگفتی های جهان

حیوان آزاری در گردشگری

یکی از جاذبه های گردشگری در جهان، مشاهده حیوانات مختلفی است که در کشورهای مختلف وجود دارند. حیوان هایی که مطابق میل انسان ها رفتار می کنند و همین غیر طبیعی بودن موضوع متاسفانه برای افراد زیادی در جهان جذاب محسوب می شود. با توجه به اهمیت این موضوع در این مطلب از مجله  گردشگری سپاهان (کوله) قصد داریم تا درباره حیوان آزاری در گردشگری و همچنین ۱۰ حیوان قربانی در صنعت توریسم جهان صحبت کنیم.

لازم به ذکر است که بگوییم اهمیت این موضوع به قدری است که یک نهاد بین المللی مدافع حقوق حیوانات (World Animal Protection) با اطلاع رسانی در خصوص حیوان آزاری در گردشگری سعی در جلوگیری از این اقدام خصمانه انسان ها دارد. این انجمن غیردولتی به تازگی فهرستی از ۱۰ تفریح پرطرفدار در جهان منتشر کرده که مصداق بارزی از حیوان آزاری است.

بنابر تحقیقاتی که به سفارش این انجمن توسط دانشگاه آکسفورد انجام گرفته در پی حیوان آزاری در گردشگری سالانه حدود ۵۵۰ هزار حیوان به علت استفاده تفریحی و گردشگری مورد آزار قرار می‌ گیرند.

از جمله ی این تفریحات عبارتند از فیل سواری، شنا کردن با دلفین‌ها و یا عکس گرفتن با توله شیرها و ببرها.

در پی تحقیق دیگری مشخص شد که بیش از ۸۰% از گردشگران شرکت‌ کننده در این نوع تفریحات، در شبکه‌های اجتماعی چون تریپ ادوایزر (Trip Advisor) تجربه خود را مثبت ارزیابی کرده ‌اند و آن را به دیگران هم توصیه کرده‌اند.

همراهی با لاک ‌پشت‌ های دریایی

از مواردی که در فهرست ده تایی حیوان آزاری در گردشگری قرار گرفته، استفاده ابزاری از لاک پشت های دریایی است. این لاک پشت های دریایی که در منطقه توریستی جزیره کیمن قرار دارد گردشگران زیادی به سمت خود جذب می کند و آن ها می توانند این جانور را در دست بگیرند یا اینکه به عنوان یک وعده ی غذایی آن را میل کنند. اخیرا حدود ۱۳۰۰ لاک ‌پشت دریایی در این منطقه به‌ دلیل باکتری کلستریدیوم (Clostridium) کشته شدند. این جانوران به‌ صورت ذاتی ترسو هستند و زمانی که گردشگران آن‌ ها را به ‌دست می‌ گیرند بسیار وحشت می ‌کنند و بال های خود را به ‌شدت تکان می ‌دهند که این خود نیز می ‌تواند باعث شکستگی باله ‌های این جانور شود.

خوردن قهوه در مزارع گربه مشکین

شاید هیچ گاه به این موضوع فکر نکرده باشید که حتی نوشیدن یک فنجان قهوه هم ممکن است باعث حیوان آزاری در گردشگری بشود. زباد یا گربه مشکین پستانداری گوشت خوار از خانواده راسویان است که این جانور قهوه های را از درختان قهوه می خورد و مدفوع غذای خورده شده توسط این جاندار Kopi Luwak نام دارد که بسیار نیز گران قیمت است. این حیوان با خوردن گیلاس های قهوه مدفوعی را تولید می کند که از آن قهوه برای نوشیدن تهیه می شود، شاید تا اینجای کار فکر نکنید این موضوع در لیست حیوان آزاری در گردشگری قرار بگیرد، اما برای اینکه گردشگران قهوه بیشتری بخورند کشاورزان زبادها را در قفس هایی نگه می دارند تا بیشتر غذا بخورند و قهوه تولید کنند و این کار باعث آسیب رسیدن به دستگاه گوارش این جانور بی پناه می شود. این گونه جانوری در حال حاضر بیشتر در کشور اندونزی در حال فعالیت در صنعت توریسم آن ها هستند و گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کنند.

زنجیر کردن خرس ها

شاید هیچ گاه فکرش را هم نمی کردیم روزی بتوانیم خرس ها را هم تحت احاطه خودمان دربیاریم! این گونه ی جانوری در جنگل زندگی می کند و آنچنان تمایلی به ارتباط با انسان ها ندارد. برای آماده سازی خرس ها برای صنعت توریسم آن ها را در چاله های نسبتا عمیقی نگه می دارند و همین خود سبب تغییر این حیوان ها می شود. طبیعت خرس ها طوری است که اغلب دوست دارند تنها زندگی کنند و قرارگیری چندین خرس در کنار یکدیگر نیز مخالف این طبیعت است و باعث درگیری و ایجاد زخم در بدن آن‌ها می‌شود.

بنابراین زمانی که شما این جانور را می بینید لباس دلقک پوشیده یا دوچرخه سواری می کند باید بدانید که سختی های زیادی را تحمل کرده است.

فیل‌ سواری

یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری در تایلند، جنوب آفریقا و دیگر کشورهای آسیایی فیلم سواری است. تفریحی که پشت پرده ی بسیار دردناکی برای فیل ها دارد، این جانداران بی دفاع در دوران بچگی از مادرشان جدا می شوند و تحت آموزش های سختی به عنوان The Crush نامیده می شود نیز قرار می گیرند. این فیل های کوچک را در قفس های کوچک یا بستنشان با طناب و همچنین زنجیر مجبور به انجام فرامین می کنند.

برخلاف تصور عامه که فیل ‌های رام شده را آرام و بی‌آزار می‌ پندارد، فیل‌ ها یکی از غیرقابل کنترل ‌ترین گونه های جانوری ‌اند و از همین رو، فیل ‌بان تقریبا همیشه از شلاق یا باتوم برای تنبیه و هدایت آنها استفاده می‌ کند. موضوعی که اغلب به ایجاد زخم‌ ها و عفونت‌ های مزمن در فیل ‌ها می ‌انجامد. همانطور که مشاهده می کنید فیل سواری نمونه ی بارزی از حیوان آزاری در گردشگری محسوب می شود.

سلفی با ببر‌ها

یکی دیگر از مواردی که در فهرست حیوان آزاری در گردشگری محسوب می شود سلفی گرفتن با ببرها است. توله ببرهایی که در دوران بچگی از مادرشان جدا می شود تا برای در آغوش گرفته شدن گردشگران آماده شوند. محل نگهداری این ببر‌ها نیز اغلب قفس‌هایی کوچک با کفی از جنس بتن است.

آزار رساندن به ببرها یکی از متداول ترین کارهایی است که در صنعت توریسم انجام می گیرد و جالب است بدانید که ۱۰ سالن برای برای محافظت از ۶۱۴ ببر وجود دارد.

شیر‌بازی

بازی کردن با شیرها یکی دیگر از مواردی است که در فهرست موارد حیوان آزاری در گردشگری قرار می گیرد. توله شیرها در ماه اول تولدشان از مادر خودشان جدا می شوند تا برای استفاده در صنعت توریسم آماده شوند. یکی از اصلی ترین مناطقی که بازی با شیر جز جاذبه های گردشگری محسوب می شود جنوب آفریقا است. این جاندار بی پناه تمام عمر خود را در اسارت می‌ گذرانند و هیچ وقت وارد طبیعت که زیستگاه اصلی آن ها است نخواهند شد.

نمایش هنرنمایی دلفین‌ ها

یکی از پرطرفدارترین جانورانی که استفاده بیشتری در صنعت توریسم دارد، دلفین است. از میلیون ها گردشگری که به تماشای این جانور بی پناه به دلفیناریوم های مختلف می روند هیچ کدام از پشت پرده آنچه که بر روح و روان آن می آید خبر ندارند. ایالت متحده یکی از معدود کشورهایی است که نمایش هنرنمایی با این حیوان را ممنوع اعلام کرده است. به منظور آماده سازی این جانور دلفین ‌ها ابتدا با قایق‌ های سریع دنبال می‌شوند و آموزش‌ های سختی را نیز پشت سر می‌ گذارند. به اندازه ای این جانوران استرس می کشند که گاهی در حین انتقال به محل مورد نظر برای اجرا جان خود را از دست می دهند. به‌ کارگیری دلفین ‌ها در دلفیناریوم نیز برای تمام طول عمرشان است و با ورود به این زمینه هرگز به‌ زندگی عادی خود باز نخواهند گشت.  این حیوانات بی پناه همانند سربازانی هستند که راه برگشت ندارند و اغلب آن ها در استرس هایی که تحمل می کنند دچار حمله های قلبی می شوند.

دیدن میمون‌ های رقاص

از دیگر مواردی که فهرست حیوان آزاری در گردشگری قرار می گیرد، رقص میمون ها به منظور جذب گردشگر در صنعت توریسم کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. این جاندار بی پناه در شرایط سخت و دردناکی آموزش می بیند تا بتواند مطابق میل انسان حرکت کند و در صنعت گردشگری آن کشور تاثیر بسزایی داشته باشید. گاهی به تن این میمون ها لباس می پوشانند و مجبورشان می کنند که برقصند. لازم است بدانید که اگر این حیوان ها خطا کنند تحت تنبیه های بدنی شدید قرار می گیرند و آن ها در قفس های کوچک زندانی می کنند.

بوسیدن مار

شاید تصور اینکه با مارهای سمی بخواهید بازی کنید کمی عجیب باشد، اما باید بدانید که در صنعت توریسم از این حیوان ها هم استفاده شده و در حال حاضر در لیست حیوان آزاری در گردشگری نیز قرار گرفته است. این جانور سمی از هزاران سال پیش تاکنون یکی از سرگرمی های خیابانی به شمار می رود و در کشورهایی نظیر تایلند و آفریقا طرفداران زیادی دارد. با توجه به سمی بودن مار و مردن افراد در صورت نیش خوردگی، تماشای بوسیدن مارها توسط برخی افراد می تواند بسیار هیجان انگیز باشد. اما در حقیقت این چنین نیست و قبل از اجرای نمایش این افراد محل خروج زهر این مارها را مسدود می کنند و این کار نیز اغلب با دستگاه‌های نامتعارف و در شرایط نامناسب انجام می‌ شود، انجام چنین کاری باعث ایجاد عفونت در کبرا و حتی مرگ آن می‌شود.

تماشای کروکودیل

و آخرین موردی که در لیست حیوان آزاری در گردشگری قرار گرفته مربوط به کروکودیل ها می شود. این جاندار عظیم الجثه اغلب به منظور استفاده از پوستش در صنعت مد نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این حیوانات در مزارع نگه داشته می شوند و حتی از گوشت این حیوان در رستوران ها مورد استفاده قرار می گیرد. به غیر از این موارد تماشای کروکودیل ها برای صنعت توریسم بسیار سودآور بوده چرا گردشگران زیادی هستند که برای تماشای آن ها بلیط می خرند. با توجه به محدود بودن منابع غذایی این حیوانات اغلب برای غذا با یکدیگر می جنگند و تعدادی از آن ها در این طریق کشته می شوند و این خود نوعی حیوان آزاری در گردشگری محسوب می شود.

گلاره خوانین زاده

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا