تیل فسنجان
تیل فسنجان خورش محلی استان مازندران
تیل فسنجان با فسنجان های استان های دیگر متفاوت است و به همراه بادمجان طبخ می شود.
مواد لازم جهت تهیه تیل فسنجان برای چهار نفر:
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
بادمجان: ۵ عدد
رب انار ترش: ۱ قاشق سوپخوری سر پر
سیر سرخ کرده: ۱ قاشق مرباخوری
پیاز: ۱ عدد
گوجه فرنگی: ۴ عدد
گردو ساییده شده: ۲۰۰ گرم
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
نمک: به میزان لازم
آب: ۵ پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا گوجه فرنگی را چند ثانیه داخل آبجوش می اندازیم و بعد پوست کنده و نگینی خرد میکنیم و با کمی روغن تفت میدهیم. سپس پیاز را رنده کرده و به گوجه فرنگی اضافه میکنیم. سیر سرخ کرده، گردو و رب انار را به مواد افزوده و به مدت پنج دقیقه تفت داده، سپس آب را داخل مواد میریزیم.نمک، فلفل و زرد چوبه را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش یک ساعت و نیم بپزد و جا بیوفتد.
در این فاصله بادمجان را از وسط نصف کرده و سرخ میکنیم و در ۲۰ دقیقه آخر پخت به خورش اضافه می کنیم.
نکات:
۱- بهتر است این خورش در قابلمه روی آماده شود.
۲- دقت کنید مقدار سیر کاملا بستگی به ذائقه شما دارد و حتی قابل حذف هم می باشد.
منبع:سیتی پدیا