در آیین افتتاحیه جشنواره »سفره ایرانى، فرهنگ گردشگرى « مطرح شد:
در آیین افتتاحیه جشنواره »سفره ایرانى، فرهنگ گردشگرى « مطرح شد:
امیدواریم منوى رستورا نها غرب ىتر از این نشود و به سمت ایرانى بودن برود
مراسم افتتاحیه جشنواره سفره ایرانى در هتل آسمان اصفهان برگزار شد. این جشنواره کها ز ۱۱ تا ۱۳ آذرماه برگزار مى شود، مى تواند به ترویج فرهنگ غذاى ایرانى و شناخت ظرفیت هاى موجود در این حوزه کمک کند . همچنین برگزارى چنین جشنواره هایى علاوه بر ایجاد محیطى سالم براى بازدید و تفریح علاقه مندان فرصت مناسبى براى رونمایى از دستاوردهاى موجود حوزه هاى مختلف گردشگران به وجود مى آورد . در مراسم افتتاحیه این جشنواره، مدیر عامل کافل و مدیر اجرایى جشنواره سفره ایرانى گفت: یکى از خروج ىهاى مهم این جشنواره، ایجاد مرکز مطالعات راهبردى غذاى ایرانى است که این مرکز، همزمان با افتتاح جشنواره سفره ایرانى آغاز به کار م ىکند. از دیگر فعالی تهاى جشنواره باید به تشکیل پویش مردمى، من ایرانى ام، غذاى ایرانى را دوست دارم اشاره کرد که تا آخرین لحظات این مراسم آمار آن به ۱۴۴۰ نفر رسیده است . ستار کیان پور در ادامه افزود: رونمایى از اطلس جامع غذایى در افتتاحیه جشنواره سفره ایرانى که مى تواند به حفظ اندیشه و طبع ایرانى در حوزه غذا کمک کند، از دیگر فعالیت هاى مثبت چنین جشنواره هایى است. اما در حاشیه این جشنواره قرار است که تا آخر سال بیش از ۱۵ سمینار تخصصى در مورد غذاى ایرانى تشکیل شود . وى در پایان خاطرنشان ساخت: همچنین این قول را م ىدهیم که تا ۳۶۵ روز دیگر گزارشى از عملکرد این جشنواره و دستاوردهاى آن به اصحاب رسانه ارائه شود تا همه فعالیت هاى جشنواره براى علاق همندان پویا و شفاف باشد . برجام، فرصت توفیق صنعت گردشگرى است در بخش دیگر این مراسم، معاون سازمان میراث فرهنگى وگردشگرى استان اصفهان گفت: پس از برجام امروز ایران به عنوان ۱۰ مقصد برتر گردشگرى قرار گرفته است و به مرور به جایگاه اصلى خود در این حوزه نزدیک مى شود. امروزه نباید تنها به جذب گردشگران تاریخى فرهنگى فکر کرد، بلکه باید در همه زمین ههاى گردشگرى از جمله صنعت غذایى فعالی تهاى مستمر داشت تا بتوان ایران را از هر نظر براى گردشگر جذاب کرد . محسن یار محمدیان افزود: در گذشته گردهمایى خانوادگى بر سر یک سفره، عامل صمیمیت میان اعضاى خانواده بوده که این میراث فرهنگى نمونه خوبى است براى ترویج سفره ایرانى در بین فرهنگ هاى مختلف غذایى جهانى. اما مصادف شدن این جشنواره با ایام محرم و صفر باعث شد که این برگزارى با تاخیر مواجه شود؛ چرا که ماهیت چنین جشنواره هایى ایجاد فضایى شاد و جذاب براى بازدیدکنندگان است . امیدواریم منوى رستوران ها غربى تر از این نشود و به سمت ایرانى بودن برود مدیر کل میراث فرهنگى و گردشگرى استان اصفهان نیز در مراسم افتتاحیه جشنواره سفره ایرانى اظهار داشت : با بررسى آمارها مى توان به این نتیجه رسید که گردشگرى دچار تحولات مثبتى شده است و تمامى تلاش هاى ما بر این است که استان اصفهان از نظر گردشگرى در جایگاه نخست کشور قرار گیرد . فریدون اله یارى در ادامه افزود : گردشگران براساس ظرفی تهاى فرهنگى، تاریخى موجود در استان به این شهر سفر مى کنند و این تنها بخشى از پتانسیل گردشگرى شهر اصفهان است که ما مى توانیم با برگزارى چنین جشنواره هایى از دیگر ظرفیت هاى گردشگرى شهر اصفهان رونمایى کنیم. تنوع اقلیمى موجود در کشور باعث تنوع در پخت غذا شده است، اما متاسفانه در منوى رستوران ها مى بینیم که تنها بخش کوچکى از این ظرفی تها گنجانده مى شود. امیدواریم منوى رستورا نها بیش از آنکه رویکرد غربى داشته باشند، از تنوع اقیمى موجود در ایران بهر همند شوند .