غذاهای محلی ایران

آلو کباب

آلو کباب مازندران

آلو کباب یکی از کباب های محلی است که در استان مازندران با مرغ محلی و یا اردک طبخ می شود.آلو ؛ میوه تک هسته‌ای از خانواده زردآلو و هلو ، دارای طعم متغیر ( از ترش تا شیرین ) و رنگ‌هــای زرد، سبـز، قـرمـز و ارغوانـی است که بیش از هزاران گونه متفاوت از این میوه در دنیا وجود دارد که از نظر رنگ، شکل و اندازه ، دارای تنوع زیادی هستند. انواع گوناگون آلو شامل ؛ آلوسیاه ، آلوزرد ، آلوچه ، آلو بخارا ، آلوقطره طلا ، آلو قیصی ، آلو مویزی ، آلوی کوهی. آلوسگی ، آلو برقانی و … است. در طب چینی، آب آلو به‌عنوان « اکسیر صبحانه » جهت سم‌زدایی وشادابی بدن بعد از خواب توصیه شده است.

مصرف آلو با جلوگیری از افزایش فشارخون، کنترل قندخون و پیش‌گیری از بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی، سرطان، بیماری‌های گوارشی ، کاهش چربی و … نقش بسزایی در سلامت انسان دارد. آلو یکی از منابع خوب آنتی اکسیدان‌ها است. این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن می‌باشد که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال‌های آزاد اکسیژن را خنثی می‌کند. رادیکال‌‌های آزاد اکسیژن اثرات مخربی را نظیر رسوب چربی در رگها و گرفتگی عروق و بروز بیماریهای قلبی عروقی ، تخریب DNA و افزایش شدید احتمال تولید سلول‌های سرطانی در بدن و افزایش احتمال بروز استئوآرتریت ( منشا پیدایش بیماری‌هایی نظیر آرتریت روماتوئید) در بدن اعمال می‌کنند.
لذا با توجه به تآثیر آلو در پیشگیری از این بیماری‌ها، مصرف این میوه می‌تواند در سلامت انسان بسیار موثر باشد.آلو به دلیل داشتن فیبر غذایی، برای کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است.سوربیتول موجود در آلو ، خاصیت ملین دارد.آلو یکی از منابع غنی پتاسیم و مصرف متعادل آن در کنترل فشارخون موثر است. فیبر موجود در آلو سبب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید و مانع از رشد باکتری‌های مضر در داخل روده می‌شود. در عین حال بر اثر تخمیر فیبر در داخل روده، اسید بوتیریک تولید می‌شود که منشا انرژی برای سلول‌های روده است و به‌این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

مواد مورد نیاز برای تهیه آلو کباب:

مرغ محلی: ۱ عدد
آلو: ۵۰۰ گرم
زرشک: به مقدار لازم
آبغوره: نصف پیمانه
پیاز: ۱ عدد بزرگ یا ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم
نمک و ادویه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

مرغ را با کمی روغن کاملا سرخ می کنیم. آلوها را که از نیم ساعت قبل خیساندیم، با پیاز تفت مختصری می دهیم. سپس رب گوجه فرنگی و نمک و ادویه را هم اضافه کرده،کمی تفت می دهیم.
آلوها را داخل شکم مرغ ریخته و می دوزیم. مرغ و مابقی آلو را با حدود یک لیوان آب داخل قابلمه ریخته و روی شعله ملایم میگذاریم. ممکن است در حین پخت هم مقداری آب اضافه کنیم.
بعد از حدود یک ساعت که مرغ پخت و به اندازه نصف لیوان آب ته قابلمه باقی ماند، آبغوره را اضافه می کنیم و بعد از حدود پنج دقیقه گاز را خاموش می کنیم. غذا حاضر است.

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا