آش کرفس
آش کرفس، غذایی برای حفظ سلامت قلب
خواص کرفس به اندازه ای زیاد است که نظیر آن گزارش نشده است. دست اندرکاران طب سنتی و آنهایی که به قلیایی و اسیدی بودن بدن باور دارند معتقدند که کرفس میتواند از قلیایی یا اسیدی بودن محیط داخلی بدن جلوگیری نماید. در طب سنتی، بسیاری از ممالک دنیا از کرفس و آب کرفس و تخم کرفس برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها استفاده می کردند، زیرا املاح و ویتامین ها و فیتوکمیکال های موجود در آن از نظر کمیت و کیفیت به صورتی تنظیم گردیده که نظیر آن را نمیتوان در غذای دیگر مشاهده نمود.
برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه کرفس منبع ویتامینهایB6,B2,B1 ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیوم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروریست. هورمونهای گیاهی موجود در گیاه کرفس به همراه روغن های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می دهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین ها کرفس را به معجونی تبدیل می نمایند که در حقیقت می تواند داروی هردردی باشد.
گیاه کرفس منبعی فوق العاده از ویتامین ث است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مصرف سبزیجات و میوه های غنی از ویتامین ث می تواند علایم سرماخوردگی را کاهش دهد یا از شدت این بیماری بکاهد. بیش از ۲۰ نتیجه تحقیقاتی معتبر نشان می دهد که ویتامین ث بهترین ویتامین برای جنگ با سرماخوردگی است و همینطور با تخریب ناشی از رادیکال های آزاد مقابله می کند.
رادیکال های آزاد می توانند با اکسیداسیون کلسترول احتمال بروز حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهند. بنابراین مصرف ویتامین ث در سلامت قلب و عروق تاثیرگذار است و شما را از بیماری های قلبی، سکته و سرطان دور نگه می دارد. پس میتوانیم نتیجه بگیریم که یکی دیگر از خواص کرفس کاهش ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی ست.
مواد لازم برای یک نفر
لوبیا سفید۶۰ گرم
روغن زیتونیک قاشق غذاخوری
کرفس خرد شدهیک پیمانه
سیر خرد شده۲ حبه
ربگوجه فرنگی یکدوم قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده یک قاشق چایخوری
نمک و آبلیمو به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
لوبیا را از ۶ ساعت قبل خیس کرده و آماده کنید. سپس آبکشی کنید و بعد آن را داخل قابلمه ریخته و درون آن آب بریزید تا روی لوبیا را بپوشاند. سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب جوش بیاید و شعله را کم کنید. کمی نمک بریزید. در ظرف را گذاشته و بگذارید.۴۵ دقیقه تا یک ساعت صبر کنید تا لوبیا کاملا نرم شود.در همین زمان، روغن زیتون را درون یک ماهیتابه ریخته و آن را روی حرارت بگذارید. سپس کرفس را درون آن بریزید، کمی نمک بریزید و ۳ دقیقه آن را به هم بزنید. بعد سیر را به آن اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
فر را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید.لوبیا را آبکشی کنید و درون ماهیتابه بریزید و همراه کرفس، سیر و رب گوجه فرنگی کمی سرخ کنید. حالا تمام مواد را درون ظرف فر بریزید. کمی از آب لوبیا را که آبکشی کرده بودید روی مواد ریخته تا سطح آن را بگیرد. سپس در ظرف را با فویل بپوشانید و درون فر بگذارید.
وقتی ظرف را از فر بیرون آوردید، نمک و فلفل آن را اندازه کنید و به مقدار دلخواه به آن آبلیمو بزنید و با تزئین خود، سرو کنید.لوبیا سفید جزو حبوبات مغذی است و از پروتئین زیاد و چربی اندکی برخوردار است. همچنین لوبیا سفید سرشار از فیبر است و برای افراد دیابتی منبع غذایی خوبی است.این ماده غذایی بدون کلسترول بوده و منیزیم موجود در آن از بیماریهای قلبی پیشگیری میکند، سیستم گردش خون را بهبود میبخشد، جذب کلسیم را افزایش میدهد و باعث میشود تا اکسیژن کافی به سلولها برسد. فشارخون و ضربان قلب به دلیل وجود سدیم و پتاسیم موجود در این ماده غذایی تنظیم میشوند.
لوبیا سفید دارای مواد معدنی منگنز و مس است که نقش مهمی در تجزیه رادیکالهای آزاد و پیشگیری از سرطان دارد. همچنین این ماده غذایی از نظر ویتامین B1 بسیار غنی است.
۶۰ گرم لوبیا سفید پخته شده حاوی ۷۵ کالری است. در واقع هر گرم لوبیای سفید پخته شده حدود ۲۶/۱ کالری دارد.
منبع : سیری در ایران